Πρόκριση, δοκιμές και επανεμφανίσεις

Με την πρόκριση να θεωρείται ουσιαστικά εξασφαλισμένη από τον πρώτο αγώνα ο Φίνκ επέλεξε να παρατάξει μια εντεκάδα με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις θέλοντας να δει πως θα ανταποκριθούν οι παίκτες αλλά και για να ξεκουράσει αυτούς που έπρεπε. Η επανεμφάνιση του Σιέρινταν ως βασικός, το γκολ έστω και από σπόντα του Ντε Βινσέτι και το 90λεπτό του Χαραλαμπίδη ήταν τα στοιχεία που μετρούν περισσότερο ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Ακόμα και σήμερα είδαμε το καταθλιπτικό φαινόμενο των τραυματισμών να μην λέει να περιοριστεί με τους Κωνσταντίνου και Αντωνιάδη να αποχωρούν με προβλήματα.

Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είδε ποτέ αγωνιζόμενους υπό την καθοδήγηση του, θέλοντας να αποφύγει και οποιαδήποτε απρόοπτα παραμονές τους αγώνα με τη Σαλαμίνα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Χιώτης, Χριστοφίδης και  Παπαφώτης. Στο 4-2-3-1 οι Αντωνιάδης και Χριστοφίδης ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Ιωάννου και Σέρτζιο στα δυο άκρα.

Ο Αρτυματάς είχε ρόλο αμυντικού χαφ με τους Χαραλαμπίδη και Κωνστάντινου ως στηρίγματα στα άκρα ενώ ο Σιέρινταν ήταν στην κορυφή της επίθεσης έχοντας στηρίγματα τους Ντε Βινσέτι και Παπαφώτη.

Ο αγώνας

Η εικόνα του αγώνα ήταν η αναμενόμενη με την ομάδα μας να έχει τον πλήρη έλεγχο και να προσπαθεί για το γκολ έχοντας απέναντι της τον Ολυμπιακό να αμύνεται στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες έδειξαν φρεσκάδα στις κινήσεις τους και την απαιτούμενη διάθεση γεγονός που οδήγησε σε κάποιες καλές φάσεις με πιο σημαντική την ευκαιρία του Σιέρινταν στο δέκατο λεπτό.

Το γκολ που έκρινε και τυπικά την υπόθεση πρόκριση ήρθε στο 19 όταν μετά από εκτέλεση φαουλ η μπάλα βρέθηκε στο βηματισμό του Ντε Βινσέτι που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Τα απρόοπτα αφορούσαν τον τραυματισμό του Κωνσταντίνου ο οποίος αποχώρησε με τράβηγμα για να αντικατασταθεί από τον Εφραίμ στο 30.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της ομάδας μας δεν ήταν ο καλύτερος αφού αποδείχτηκε δύσκολο να βρεθεί ο τρόπος να έρθει και άλλο γκολ αφού κάποιες προσωπικές προσπάθειες των Χαραλαμπίδη και Παπαφώτη δεν ήταν αρκετές.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο βαρετό και διαδικαστικού χαρακτήρα με τους παίκτες μας να μην επιδιώκουν το γκολ το οποίο όμως ήρθε στο 70 με τον Σιέρινταν να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα. Το σκορ πήρε ίσως και απρόσμενα διαστάσεις στο 82 όταν έγινε το 3-0 με τον Χαραλαμπίδη να σερβίρει στον Εφραίμ που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο (80 Χαραλάμπους), Αντωνιάδης (68 Αλεξάνδρου), Χριστοφίδης, Ιωάννου, Αρτυματάς, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου (30 Εφραίμ), Ντε Βινσέτι, Παπαφώτης, Σιέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!