Σεβασμός στην Λυών, πίστη στις δυνάμεις μας

Όπως αναμενόταν ο Γιοβάνοβιτς έσταζε μέλι για την Λυών στη διάσκεψη του χαρακτηρίζοντας την ως μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Και αυτό ως έμμεση απάντηση προς τον προπονητή της Γαλλικής ομάδας ο οποίος για τους δικούς του λόγους χαρακτήρισε τον ΑΠΟΕΛ πιο έμπειρη ομάδα. Ο προπονητής μας εξέφρασε τη δυσφορία του για την άρνηση της ΟΥΕΦΑ να προπονηθεί η ομάδα στο Ζερλαν ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοιχτεί την πρόκριση στον επαναληπτικό. – Για το αν η πρόκριση θα κριθεί και στα δυο παιχνίδια:Παίζουμε με τη Λυών που είναι μια από τις δέκα καλύτερες ομάδες της δεκαετίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα πολύ έμπειρη, κάθε χρόνο παρουσία σε αυτή τη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα πολύ περισσότερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι εξαρτώνται από Λυών όχι από εμάς. Το μονό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να έχει μεγάλη σημασία το δεύτερο παιχνίδι.

– Για το ότι ο Ρεμί Γκαρντ είπε πως η Λυών δεν είναι φαβορί:Του λέω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα κάναμε μια εξαιρετική παρουσία στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντα δείχνοντας πολύ μεγάλο σεβασμό στους αντιπάλους που είχαμε. Αυτό που έχω πει για τη Λυών, το επαναλαμβάνω: πολύ λίγες ομάδες στην Ευρώπη έκαναν όσα η Λυών στην τελευταία δεκαετία. Τουλάχιστον από όλα αυτά τα παιχνίδια που έχουνε κάνει και στην α’ και στη β’ φάση και τις δυο φορές τελευταίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό.

– Για το αν θεωρεί unfair ότι δεν θα προπονηθεί στο «Ζερλάν»:Νομίζω δεν βλέπω να υπάρχει σκοπιμότητα. Αν ανοιχτεί το γήπεδο μπορεί να παγώσει και αύριο οι συνθήκες να είναι άσχημες για το παιχνίδι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Όμως θεωρώ ότι μπορούσαμε να μας δοθεί ευκαιρία να προπονηθούμε άλλη ώρα. Δεν θυμάμαι – η πρακτική σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να έχει μια ώρα να γνωρίζει το γήπεδο και συνθήκες παιχνιδιού. Δεν ήταν ανάγκη να κάνουμε στις 20:00, ας γινόταν μεσημέρι.

– Για το αν αποφάσισε για την ενδεκάδα:Περιμένω και την τελευταία προπόνηση. Σίγουρα εκτός ο Ολιβέιρα.

– Για την άποψή του για τη Λυών:Η Λυών είναι πολύ κόμπακτ ομάδα, πολύ σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί φέτος, τουλάχιστον στο πρωτάθλημα, να μην έχει αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα που θέλει, αλλά δεν παύει να είναι πολύ σοβαρή με πολύ λίγες αδυναμίες. Μην ξεχνάμε ότι σε δυο εβδομάδες είχε πέντε δύσκολα παιχνίδια. Επειδή είναι πολύ μεγάλη ομάδα, όταν έχει μπροστά της τους «16» πάντα μπορεί να αντιδράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχω πολύ καλή άποψη για τη Λυών.

– Για το θάνατο του πατέρα του Έρακ:Μια δυσάρεστη είδηση, την μάθαμε πριν 45 λεπτά. Είναι ο πιο στενός μου συνεργάτης. Όλοι μας εκφράζουμε συλλυπητήρια, είμαστε μαζί του. Είναι σε δύσκολη κατάσταση, στο ξενοδοχείο. Μετά την προπόνηση θα δούμε.

– Για το αν υπάρχει ταβάνι στον φετινό ΑΠΟΕΛ:Αυτό είναι πραγματικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τα νοκ άουτ παιχνίδια. Είναι άλλη μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Ήδη μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. Εκείνο που πρέπει να δούμε τώρα είναι το limit up για φέτος. Εύχομαι να μην το ξέρουμε ακόμα.  

Φωτογραφίες από αεροδρόμιο, δημοσιογραφική και προπόνηση

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!