Σε ρυθμούς Ιβάν

Μαθήματα περί ρυθμού στο ποδόσφαιρο και πως αυτός αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα περιλάμβανε η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Ιβάν ήταν ως συνήθως άκρως κατατοπιστικός για όσα θέματα κάλυψε ενώ άνοιξε όσο ήθελε τα χαρτιά του και για το ΑΠΟΕΛ της νέας χρονιάς. Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά ο προπονητής μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρυθμό που έχει η ομάδα κατά τη διάρκεια του οποιουδήποτε αγώνα, τονίζοντας ότι θεωρεί φυσιολογικό ο ρυθμός αυτός να μην είναι ο ίδιος. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλή απόδοση και δεν παίζουμε καλά όταν ο ρυθμός δεν είναι πάντα ο καλύτερος δυνατός. Συνδέοντας την τοποθέτηση αυτή με τα όσα είδαμε στον αγώνα με τον Απόλλωνα επισήμανε ότι μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της ομάδας να μην ήταν ο ίδιος με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου αλλά στο διάστημα αυτό δεν κινδυνέψαμε ποτέ. Υπενθύμισε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας! Αναφέροντας μάλιστα ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες που στην αρχή του πρωταθλήματος είχαν τους ίδιους στόχους με εμάς.

Ο ρυθμός θα είναι το στοιχείο που θα κρίνει πολλά και στον αγώνα με την Αεκ σύμφωνα με τον Ιβάν ενώ μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ομάδα της Λάρνακας δείχνοντας πόσο την υπολογίζει. Παραδέχτηκε ότι παρόλο που έχουμε καλή αμυντική λειτουργία, δεχόμαστε εύκολα γκολ στους τελευταίους αγώνες. Παρόλα αυτά η αδυναμία επισκιάζεται όπως είπε με την ικανότητα των ποδοσφαιριστών του να αντιδρούν σωστά.

Μεταγραφές και ανανεώσειςΣτο κεφάλαιο των μεταγραφών ο Ιβάν θύμισε ότι από τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι δεν υπάρχει πίεση για να γίνει κάποια κίνηση αφού η ομάδα ήταν γεμάτη. Ανέφερε όμως ότι έψαχνε για συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που θα αγωνιζόταν σε συγκεκριμένη θέση και παρόλο που προέκυψαν 2 αξιόλογες περιπτώσεις δεν έγινε εφικτό να κλείσουν. Επανέλαβε τη γνωστή διακήρυξη ότι για να έρθει κάποιος θα πρέπει να είναι ισάξιος και καλύτερος από τους υφιστάμενους ενώ στάθηκε και στην παράμετρο της υπευθυνότητας που πρέπει να έχει και ο ίδιος αφού δεν είναι με δικά του λεφτά που γίνονται οι μεταγραφές. Το ΑΠΟΕΛ μπορεί να έκανε τις πιο λίγες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους αλλά κατάφερε να παραμείνει σε πρωταγωνιστική πορεία είπε με νόημα…

Καλοκαιρινή πίεσηΑναγνωρίζοντας ότι το καλοκαίρι λήγουν πολλά συμβόλαια ανέφερε ότι θα είναι με πολύ διαφορετική μεταγραφική περίοδος για την ομάδα μας. Επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε ότι δηλαδή θα επιχειρηθεί ριζική ανανέωση της μεσοαμυντικής γραμμής αλλά εντόπισε ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από του ποίοι θα παραμείνουν από αυτούς που λήγουν τα συμβόλαια τους. Θέλοντας να προλάβει κάποια πράγματα που μας δημιούργησαν προβλήματα πέρσι είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν όποτε η διοίκηση και ο ίδιος κρίνουν σκόπιμο και πως κανείς άλλος δεν χρειάζεται να είναι ενήμερος!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!