Στη τελική ευθεία με προβλήματα

Οι απουσίες των διεθνών και η έννοια να επιστρέψουν πίσω χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα είναι το κύριο στοιχείο λίγες μέρες πριν τον Κυριακάτικο αγώνα εναντίον του Απόλλωνα. Αγώνας σπουδαίας σημασίας για την ομάδα μας αφού καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική και ψυχολογική ανάκαμψη της, όπως επίσης και να δείξει τη σταθερότητα που απαιτείται σε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οι Κύπριοι διεθνείς όπως και ο Μιχάλης Καψής θα επιστρέψουν την Πέμπτη και θα έχουν ουσιαστικά δυο μέρες προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Στο Σαββατιάτικο αγώνα της Κύπρου όπως αναμενόταν οι Σατσιάς, Μιχαήλ και Μακρίδης ήταν στο αρχικό σχήμα όπως επίσης και ο Ηλία με τη διαφορά ότι ο τελευταίος μετρά μέρες στο ΑΠΟΕΛ, οπότε δε τίθεται θέμα κούρασης του. Λογικά το πλανο του Αναστασιάδη όσον αφορά τους παίκτες μας δε θα αλλάξει οπότε και την Τετάρτη στην Ιρλανδία θα έχουν αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους η προετοιμασία συνεχίζεται με κάποια προβλήματα που δε θεωρούνται ανησυχητικά και αφορούν τους Φερναντές και Σεγκιρί. Ο πρώτος δέχτηκε ένα κτύπημα στο φιλικό του Σαββάτου με τη Δόξα και αποχώρησε για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Σεγκιρί ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε. Όσον αφορά το φιλικό είχε ουσιαστικά σκοπό να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που τον χρειάζονται με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Ταβάρες και Τσόροβιτς. Και οι δυο έδειξαν διάθεση με τον πρώτο να κερδίζει τις εντυπώσεις αφού ήταν κινητικός, είχε καλές προσπάθειες ενώ σημείωσε και ένα γκολ (κερδίσαμε 3-1).

Ο Τσόροβιτς προσπάθησε επίσης, τροφοδοτήθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό και έδωσε στον Πίντο την ασίστ στο πρώτο γκολ. Έδειξε και πάλι όμως να του λείπουν οι αγώνες και να μην είναι πλήρως έτοιμος.

Έστω και αν κανένας από τους δυο στο παρών στάδιο δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού, το σημαντικό είναι ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ο προπονητής μπορεί να υπολογίζει πάνω τους, ως ένα βαθμό.

Τι συμβαίνει με τον Μοραίς;
Ο αγώνας του Σαββάτου ήταν ακόμα μια επιβεβαιώσει ότι ο Νούνο Μοραίς περνά δύσκολους καιρούς. Αγωνιζόμενος αυτή τη φορά ως κεντρικός αμυντικός δίπλα από τον Δασκαλάκη έδειξε και πάλι δυσκολίες στο να ανταποκριθεί σε κάποια βασικά πράγματα. Πέραν του αβίαστου λάθους που έκανε και έφερε την ισοφάριση έδειξε να έχει και άλλες δυσκολίες.

Η τεχνική ηγεσία πιστεύει στον παίκτη και το δείχνει έμπρακτα. Το σίγουρο είναι πως ο Μοραίς δείχνει να έχει προβλήματα. Αν αυτά εμπίπτουν στη μη προσαρμογή του, στην αγωνιστική του αξία ή στη ψυχολογία είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί και να απαντηθεί το συντομότερο δυνατό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!