Συμπεράσματα από τη ψεσινή ισοπαλία

Η Βίσλα στο ψεσινό εκτός έδρας 1-1 με την Πολώνια έδειξε να είναι μια πολύ καλή, δουλεμένη ομάδα χωρίς σε κανένα σημείο να αποτελεί ομάδα φόβητρο. Ομάδα με δικό της αγωνιστικό στυλ, οργανωμένες επιθέσεις, προσπαθεί να έχει την μπάλα κάτω, παίζοντας κοντινές πάσες και προσπαθώντας να επιβάλει τον δικό της ρυθμό (κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει ο ΑΠΟΕΛ). Είναι συμπαγής σαν ομάδα και έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που μπορούν με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσουν προβλήματα στους αντιπάλους. Τέτοιος παίχτης είναι και ο ισραηλίνης καταγωγής Μαόρ Μελίξον,με το νούμερο 5, τεχνίτης παίχτης που μπορεί να οργανώσει, να κόψει και να μοιράσει πάσες δίνοντας και πολλές κάθετες μπαλιές. Ο επιθετικός που αγωνίστηκε σήμερα (Ίλιεφ – Σέρβος) δεν είναι ο κλασσικός επιθετικός τετραγώνων αλλά βγαίνει εκτός περιοχής και βοηθά στην οργάνωση των επιθέσεων. Έχει καλή τεχνική και μπορεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Από αυτόν προήλθε το γκολ της Βίσλα αφού με έξυπνη προσποίηση άδειασε τον αμυντικό και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του. Αξιοσημείωτο ότι στο 1ο ημίχρονο όλες οι επιθέσεις της Βίσλα έγιναν από τα δεξιά σε μια πλευρά όπου το δεξί μπάκ, Μάικλ Λαμέυ (με το νούμερο 31) ανέβαινε συνεχώς και βοηθούσε δημιουργώντας ρήγματα δοκιμάζοντας μάλιστα και 3-4 πολύ καλά δυνατά και ευθύβολα σουτ.

Αδύνατο σημείο, αν μπορεί να λεχτεί έτσι, είναι η αριστερή τους πλευρά, που αν και το γκόλ το πέτυχαν με ενέργεια από τα αριστερά, έδειξαν αμυντικά να μην στέκουν καλά από εκείνη την πλευρά. Το τέρμα που δέχτηκαν και οι περισσότερες επιθέσεις των αντιπάλων τους, εκδηλώθηκαν από την αριστερή αμυντική πλευρά της Βίσλα και ο παίχτης με το νούμερο 13 έδειξε να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο…Στα κερδισμένα για αυτούς κόρνερ δημιουργούσαν προϋποθέσεις για γκόλ αφού το νούμερο 19 (23χρονος πολωνός ιδιαίτερα μαχητικός) εκτελούσε με δυνατά χτυπήματα, συνήθως στο 1ο δοκάρι και έδειξαν να έχουν αυτές τις φάσεις καλά δουλεμένες στην προπόνηση.

Εν κατακλείδι η Βίσλα είναι μια αξιόμαχη ομάδα του επιπέδου του ΑΠΟΕΛ. Κλειδί στην υπόθεση πρόκριση θα αποτελέσει το πως θα ανταπεξέλθουμε στην πολύ καυτή έδρα των Πολωνών. Το γήπεδο τους είναι η πιο ποδοσφαιρική έδρα που έχει αγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ και το κοινό τους είναι από τα ποιό φανατικά που αντιμετωπίσαμε. Αν ανταποκριθούμε θετικά και φέρουμε την υπόθεση πρόκριση να κριθεί στο ΓΣΠ τότε θα έχουμε το πάνω χέρι.Βίσλα: Pareiko, Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić, Sobolewski, Wilk (60′ Nunez), Melikson, Małecki, Biton (81′ Genkov), Ιliev (66′ Kirm)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!