Τι είναι αυτό που μας λείπει;

Η αποκαρδιωτική χτεσινή εμφάνιση, ξύπνησε τα συναισθήματα του πρόσφατου παρελθόντος γεμίζοντας όλους τους οπαδούς της ομάδας μας με απογοήτευση και λύπη. Η προδιαγραφόμενη αντεπίθεση που ξεκίνησε πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων  μετρά ήδη δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και τέσσερεις χαμένους βαθμούς. Τι είναι τελικά αυτό που μας λείπει σαν ομάδα; Το αδιαμφισβήτητο μειονέκτημα του ΑΠΟΕΛ και ο κυριότερος λόγος που η ομάδα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κόσμου, είναι ο λανθασμένος προγραμματισμός και επιπόλαια επιλογή των ποδοσφαιριστών που ήρθαν το καλοκαίρι να ενισχύσουν την ομάδα. Παρά τις πολλές μεταγραφές, η προσπάθεια για στελέχωση της ομάδας με ικανούς παίχτες που να μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο, αποδεικνύεται μέρα με την μέρα όλο και πιο επιπόλαια και ερασιτεχνική. Είναι φανερό ότι η ομάδα στερείται ποιοτικού εμψύχου υλικού που να μπορεί να κάνει την διαφορά και βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Η έλλειψη ενεργητικότητας, δημιουργικότητας και ενθουσιασμού στο παιχνίδι μας εξίσου εμφανής. Οι ποδοσφαιριστές μας, με εξαίρεση το ματς με τους χόχους, παρουσιάζουν μια αγωνιστική εικόνα ενός νωχελικού συνόλου χωρίς αρχή και τέλος. Αντί των πιο πάνω  χαρακτηριστικών, ο ΑΠΟΕΛ εκπέμπει μια αδικαιολόγητη νευρικότητα στο παιχνίδι του, που είναι λογικό επακόλουθο να επηρεάζει τον τρόπο που συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο.

Το πάθος, ο τσαμπουκάς και η επιμονή για τη νίκη είναι στοιχεία που έχουν εκλείψει από την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Ίσως να λείπουν τα ανάλογα κίνητρά που επιτρέπουν σε αυτά τα στοιχεία να αναπτυχθούν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές μας και να δημιουργήσουν επιπλέων προϋποθέσεις για νίκη. Η ομάδα παρουσιάζει ένα παράξενα παθητικό πρόσωπο που δίνει την εντύπωση στους οπαδούς μας, ότι της είναι αδιάφορο το να κερδίσει ή όχι. Τα κίνητρα (οικονομικά και μη) θα πρέπει να δημιουργηθούν αν δεν υπάρχουν κάποια, και να είναι τέτοια που που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον στους παίχτες μας  έτσι ώστε να τους αναγκάσουν να αλλάξουν αγωνιστική νοοτροπία.

Το σωστό αγωνιστικό πλάνο, είναι άλλο ένα στοιχείο που λείπει από τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία παιχνίδια. Ο Δώνης, στην προσπάθεια του εφαρμόσει ένα σύστημα που να αυξάνει τις πιθανότητες νίκης, μένει εκτεθειμένος γιατί η ομάδα δεν φαίνεται έτοιμη να μπορεί να ανταποκριθεί στις οδηγίες και απαιτήσεις του. Οι πολλές και διαφορετικές εντεκάδες που βλέπουμε να αλλάζουν σημαντικά σε κάθε ματς είναι μια πρακτική που μάλλον δυσκολεύει παρά βοηθά την ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια και συνοχή.

Οι πρόσφατες μεταγραφές σίγουρα θα ενισχύσουν την όλη προσπάθεια και θα καλύψουν κάποια κενά που «βγάζουν μάτι» μέσα  στην ομάδα. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι τα νέα αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ ήρθαν για να αντικαταστήσουν κάποιους που κρίθηκαν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας.  Αν η νοοτροπία όλων των υπολοίπων παραμείνει η ίδια, τότε δεν θα αργήσουν και αυτοί να επηρεαστούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και να αποκτήσουν την ίδια συμπεριφορά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!