Τι συμβαίνει με τον Χαραλαμπίδη;

Ένα από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι ότι παίκτες κλειδιά δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Η πιο χαρακτηριστική και προβληματική περίπτωση είναι αυτή του Χαραλαμπίδη. Ίσως να είναι και η μοναδική πλέον αφού οι υπόλοιποι (Μοράις, Πίντο και στις αρχές της χρονιάς ο Μαντούκα) ανέκαμψαν ή ανακάμπτουν. Από την άλλη ο Μπίδης πάει από το κακό στο χειρότερο με επιστέγασμα την απόδοση του στον αγώνα με την ομόνοια. Ο εκ των αρχηγών του ΑΠΟΕΛ δείχνει σε κάποιους αγώνες να μην μπορεί να κάνει πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες ήταν απλά για αυτόν. Πλέον κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Μπίδης δεν έχει ούτε την κατάλληλη ψυχολογία γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Το ερώτημα που τίθεται βασανιστικά από όλους μας είναι τι συμβαίνει με τον Χαραλαμπίδη;

Ο καταλληλότερος να απαντήσει το ερώτημα και να βρει τις λύσεις είναι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος. Παρόλα αυτά θα κάνουμε τις δίκες μας επισημάνσεις.

Από το μαύρο καλοκαίρι με επιστέγασμα τον αποκλεισμό με την Μπακού φάνηκε ότι ο Μπίδης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Σαν αποτέλεσμα στις πρώτες δυο αγωνιστικές του πρωταθλήματος αγωνίστηκε ως αλλαγή ενώ στις επόμενες τρεις αγωνιστικές ήταν βασικός και παράλληλα η πρώτη αλλαγή. Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές (6-8) ήταν και πάλι στον πάγκο και αγωνίστηκε ως αλλαγή και κάπως έτσι κύλησαν οι πρώτες 18 αγωνιστικές.

Ο Χαραλαμπίδης είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή δυσκολεύεται αφάνταστα να γίνει δημιουργικός αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Υστερεί στα πάντα σε ανεξήγητο βαθμό και είναι για αυτό που κάποιοι επιχειρούν να αποδώσουν το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του σε εξωαγωνιστικούς λόγους. Και αυτό γιατί θεωρούν ότι δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα που ξέρει.

Δεν θεωρούμε ότι ο Χαραλαμπίδης είναι άτομο που επαναπαύεται. Το λέμε γιατί μερίδα οπαδών μας θεωρεί ότι η ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα 3 χρόνια το καλοκαίρι τον έχει εφησυχάσει.

Από την άλλη εστιάζουμε το πρόβλημα στη ψυχολογία του Μπίδη ο οποίος δυσκολεύεται να διαχειριστεί ήρεμα και αποτελεσματικά την αγωνιστική κάμψη που πέρασε και η οποία έχει γίνει μόνιμη. Είναι γεγονός ότι όπως και άλλοι Κύπριοι παίκτες παλαιότερα έχει στοχοποιηθεί από μερίδα οπαδών μας οι οποίοι ακόμα και την ώρα του αγώνα αντιδρούν με έντονο τρόπο στα λάθη που κάνει.

Είναι επίσης γεγονός ότι είναι συνήθως η πρώτη αλλαγή του Γιοβάνοβιτς γεγονός που δείχνει ότι και ο προπονητής δεν είναι ευχαριστημένος. Αυτά όμως δεν πρέπει να τον λυγίσουν. Οι φωνές διαμαρτυρίας προκύπτουν γιατί έχουμε απαιτήσεις και επειδή τον θεωρούμε ως κάτι πιο δικό μας από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα τους ξένους.

Ο Χαραλαμπίδης είναι ένας από εμάς και σίγουρα η οικειότητα αυτή πρέπει να προσεχθεί για να μην εξελιχθεί σε πρόβλημα αντί πλεονέκτημα.

Είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος μπορεί να δικαιολογήσει την φετινή του απογοητευτική παρουσία και με άλλα επιχειρήματα ίσως πιο εμπεριστατωμένα από τις δικές μας επισημάνσεις.

Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο αλλά να μπορέσει ο ίδιος να βρει τον τρόπο να επανέλθει στα στάνταρτ απόδοσης που τον ανέδειξαν τα τελευταία χρόνια ως τον πιο ολοκληρωμένο Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!