Το δίλημμα με τον Τρισκόφσκι

Είναι γραφτό όποτε κάνει καλές εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ ή με τη εθνική ο Ιβάν Τρισκόφσκι να επανέρχονται τα σενάρια για πιθανή μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού. Η προ μηνών πρόταση της Λόκερεν αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και επιβεβαίωσε την άποψη πολλών ότι ο 24χρονος Σκοπιανός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα μας. Είναι το μεγαλύτερο ίσως κεφάλαιο γιατί ο συνδυασμός ηλικίας και ποδοσφαιρικών ικανοτήτων των καθιστούν ελκυστικό σε πολλές ομάδες και είναι για αυτό που βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο τους. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο all around επιθετικό ο οποίος μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Έχει την ικανότητα να κρατήσει μπάλα, να καλύψει το δυο άκρα αλλά και να τελειώσει φάσεις. Είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ και παρά το ότι είχε ένα νεκρό χρονικό διάστημα στις αρχές του δεύτερου γύρου, θεωρούνται με τον Μαντούκα οι πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές μας.

Πως αξιοποιούμε όμως τον Τρισκόφσκι και μέχρι πότε θα μπορούμε να λέμε όχι στις προτάσεις που έρχονται από το εξωτερικό;

Κάποια δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ πέρσι το καλοκαίρι ο Τρισκόφσκι υπόγραψε τριετές συμβόλαιο. Άλλα σημαντική παράμετρο είναι πως δεν υπάρχει ρήτρα για μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο Γιοβάνοβιτς όπως επίσης και η διοίκηση είχαν θεωρητικά εύκολο έργο όταν είπαν το «όχι αλλά ίσως πιο μετά» στη Λόκερεν. Όσο πλησιάζουμε όμως πιο κοντά στη λήξη του συμβολαίου του παίκτη τόσο πιο πολύ θα μειώνεται η διαπραγματευτική δύναμη του ΑΠΟΕΛ και τα χρήματα που μπορεί να βάλουμε στο ταμείο μας.

Το επίσημο ΑΠΟΕΛ  δείχνει διάθεση να πει όχι και στις προσφορές που θα έρθουν του επόμενους μήνες αφού ο Τρισκόφσκι θεωρείται απαραίτητος στην προσπάθεια για είσοδο στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Χρονικά το πρώτο μεγάλο δίλημμα που θα τεθεί είναι αν δεν καταφέρουμε να μπούμε στους ομίλους και υπάρξει πρόταση για τον Τρισκόφσκι. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιβεβαιώσει ότι και προϋπολογισμός της νέας χρονιάς θα είναι ελλειμματικός εκτός και αν υπάρξουν μη προγραμματισμένα έσοδα.

Αν θεωρήσουμε τη προσφορά των 1.3 εκατομμυρίων της Λοκερεν το κατώτατο ποσό που μπορεί να βάλει στα ταμεία του ο ΑΠΟΕΛ σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του ελλείμματος θα καλυφθεί. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι παράμετροι όπως η ομάδα που θα ενδιαφερθεί και πόσο ο ίδιος ο παίκτης θα θέλει να κάνει το επόμενο βήμα.

Επιλογές όπως η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου επίσης και η αύξηση των απολαβών του μπορούν να βοηθήσουν στο να «δεθεί» ακόμα περισσότερο με τον ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη αν «αναγκαστούμε» να παραχωρήσουμε τον ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του 2011 ίσως θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει πρόνοια στη σχετική συμφωνία για να λαμβάνουμε ποσοστό κάθε φορά που ο Σκοπιανός κάνει μεταγραφή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!