Το παρασκήνιο της πληρωμής και τα συμπεράσματα

Η πληρωμή της LTV και μάλιστα ολόκληρο το ποσό της οφειλής (670 χιλιάδες ευρώ) αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη αφού όσοι γνώριζαν τα δεδομένα πίστευαν οτι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είναι για αυτό που με το που επισημοποιήθηκε η πληρωμή άρχισε το ψάξιμο της υπόθεσης μέσα από την οποία ξετυλίχτηκε το κουβάρι. Το τι προκύπτει είναι οτι η LTV μη έχοντας αρκετή ρευστότητα στράφηκε στον ανταγωνιστή αλλά και συνεργάτη της, την Cyta για βοήθεια. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν το συνδρομητικό κανάλι πρότεινε την παραχώρηση των δικαιωμάτων του αγγλικού πρωταθλήματος έναντι του ποσού των 500 χιλιάδων ευρώ ενώ υπάρχουν και οι υπηρεσιακοί της cyta που υποστηρίζουν οτι το ποσό αφορά και την παραχώρηση των δικαιωμάτων ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Η παραδοχή από πλευράς LTV ήταν πως το εισπρακτέο ποσό θα πήγαινε έναντι της οφειλής προς τον ΑΠΟΕΛ κάτι που ήταν και η προϋπόθεση που έθετε ο ημικρατικός οργανισμός. Και αυτό γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να αποτραπεί η συμφωνία ΑΠΟΕΛ – Primetel την οποία τόσο η Cyta όσο και η LTV θεωρούσαν δεδομένη.

H LTV λοιπόν με την κίνηση αυτή μπόρεσε να εξασφαλίσει 500 χιλιάδες ευρώ ενώ σύμφωνα με νομκούς κύκλους επέλεξε να αποπληρώσει πλήρως την οφειλή προσθέτωντας από άλλες πηγές ακόμα 170 χιλιάδες έτσι ώστε να είναι πολύ δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να συνεχίσει να ακολουθεί τη νομική οδό. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία ΑΠΟΕΛ έλαβε μια ένεση ρευστότητας της τάξης των 670 χιλιάδων ευρώ από οφειλές πολλών μηνών για τις οποίες υπήρχε φόβος ότι θα χρειαζόταν πάρα πολύς καιρός για να εισπραχτούν σε περίπτωση που η υπόθεση πήγαινε δικαστικώς.

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε οτι πριν προκύψει η συμφωνία μεταξύ LTV – Cyta, ο ημικρατικός οργανισμός εκδήλωσε ανεπίσημο ενδιαφέρον για αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας μας σε περίπτωση που έσπασε η συμφωνία με την LTV. Η προφορική και μη δεσμευτική πρόταση μάλιστα ήταν σημαντικά πιο ψηλή από την αντίστοιχη της Primetel. Τέλος να θυμίσουμε οτι η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και LTV αποφέρει στην ομάδα μας έσοδα που ανέρχονται στις 850 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Με βάση τα πιο πάνω και αν κάποιος θέλει να δει αντικειμενικά τη γενική εικόνα προκύπτουν κάποια σημαντικά συμπεράσματα:

– Ο ΑΠΟΕΛ ως η κορυφαία κυπριακή ομάδα με τους πιο πολλούς οπαδούς καθώς και αυτούς με την πιο μεγάλη αγοραστική δύναμη είναι το καλύτερο εγχώριο προϊόν για τις πλατφόρμες που ασχολούνται με τα δικαιώματα ποδοσφαιρικών ομάδων.

– Η τιμή πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΑΠΟΕΛ για την περίοδο 2013-16 είναι εξευτελιστικά χαμηλή αφού ακόμα και σήμερα σε περίοδο κρίσης οι ανταγωνιστές της LTV είναι έτοιμοι να δώσουν πολύ περισσότερα. Συνεπώς οι Ερωτοκρίτου και Γεωργίου έκαναν μια κακή συμφωνία με τον επίσης μεγαλομέτοχο LTV τα οφειλόμενα της οποία δεν κατάφεραν καν να εισπράξουν.

– Η LTV ως ο υφιστάμενος τηλεοπτικός πάροχος αλλά και μεγαλομέτοχος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μην χάσει το καλύτερο της προϊον.

– Το 2016 οπότε και λήγει η υφιστάμενη συμφωνία δεν είναι αργά. Ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να επωφεληθεί από τον «πόλεμο» των καναλιών για το ποιος θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα της ομάδας μας.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!