Το σκεπτικό της παραμονής του

Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου μίλησε σήμερα για όλα τα θέματα που απασχολούν τους οπαδούς μας και στο βαθμό που ήθελε και μπορούσε έδωσε κάποιες απαντήσεις. Μιλώντας στο Σουπερ Σπορτ εξήγησε τους λόγους που έκρινε ορθότερο να παραμείνει στην προεδρία αναφέροντας ως βασικότερο το ότι αν έφευγε και αυτός μετά τον Γιοβάνοβιτς τα δεδομένα θα γίνονταν ακόμα πιο δύσκολα. Ο πρόεδρος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η σημερινή κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ είναι δύσκολη αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με συναίνεση και ενότητα. Ο Ερωτοκρίτου έδειξε να έχει επίγνωση των δυσκολιών που έρχονται λόγω της αποχώρησης του Γιοβάνοβιτς τον οποίο αποκάλεσε leading figure της τελευταίας πενταετίας. Αίσθηση έκανε και ο χαρακτηρισμός «ανεπίτρεπτη» που έδωσε ο Ερωτοκρίτου για την οφειλή της LTV προς τον ΑΠΟΕΛ δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία του., λέγοντας όμως ότι πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του.

«Είχα προβληματιστεί αρκετά αλλά μετά από την τελική απόφαση του προπονητή μας, την αποχώρηση από την ομάδα, του πιο πετυχημένου ατόμου που προσέφερε τα περισσότερα την τελευταία πενταετία, αποφάσισα να μείνω και να προσπαθήσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο ΑΠΟΕΛ. Μετά τη φυγή ενός τόσο επιτυχημένου προπονητή, αν ακολουθούσε και διοικητική αστάθεια τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Πίστεψα ότι πρέπει να μείνω για να υπάρξει μια συναίνεση για να είναι όσο πιο ανώδυνα τα αποτελέσματα της φυγής του προπονητή. Δεν είμαι ο σωτήρας του ΑΠΟΕΛ, αλλά πήρα αυτή την απόφαση γιατί θα ήταν κρίσιμο να υπήρχε και διοικητική αστάθεια. Ειλικρινά προβληματίστηκα πάρα πολύ. Για μένα το πιο εύκολο ήταν να αποχωρήσω μετά από πέντε χρόνια προσφοράς. Ένιωσα όμως ότι έπρεπε να μείνω» ανέφερε αρχικά ο κ. Ερωτοκρίτου.

Για το ότι έχει την πλήρη στήριξη των μελών του δ.σ. της εταιρείας…

«Έχει τεράστια σημαία για μένα. Λυπάμαι που ορισμένα μέλη θα αποχωρήσουν. Προσέφεραν τα μέγιστα στις διοικήσεις και ήταν περισσότερα χρόνια από μένα στη διοίκηση. Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι κάποια μέλη θα αποχωρήσουν. Είναι αποφάσεις που παίρνει ο καθένας ανάλογα με τις περιστάσεις και τις υποχρεώσεις του. Η ζωή συνεχίζεται».

Για τον Γιώργο Γεωργίου…

«Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποιοι άλλο, ο Γιώργος ήταν δίπλα μου, με στήριξε και είναι άδικο το πώς αντιμετωπίζεται από ορισμένους. Πάντα σκεφτόταν το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για την ενίσχυση του δ.σ..

«Περιμένω από τα μέλη να αποφασίσουν. Ζήτησα να εκφράσουν τις προθέσεις τους για να δω πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό. Ήδη για ένα μέλος λήγει η προθεσμία. Θα το σκεφτεί και θα δούμε. Είπα σε όλους να το σκεφτούν για να δω και εγώ πως προχωρώ».

Αν αναφέρεται στον Άντη Πολυδώρου…

«Δεν αναφέρομαι στον Άντη. Ας περιμένουμε τις επόμενες μέρες, όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν».

Αν έχει κάτι που δεν πέτυχε στο ΑΠΟΕΛ…

«Στο ΑΠΟΕΛ οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι. Κάθε χρόνο πρέπει να πρωταγωνιστεί και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν φέτος. Πρέπει να έχουμε την καθολική στήριξη του κόσμου για να μπορέσουμε να στηρίξουμε με τη σειρά μας την ομάδα. Χωρίς την ενότητα τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει άμεσα». 

Για το θέμα εξεύρεσης προπονητή…

«Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει η ειδική επιτροπή. Επείγει το θέμα. Υπάρχουν στο τραπέζι διάφορα ονόματα, όμως πρέπει να καταλήξουμε για να προχωρήσουμε. Έχουμε και τις ανανεώσεις με παίκτες που φεύγουν. Πρέπει να κλείσει το συντομότερο το θέμα προπονητή»

Για τις οφειλές της LTV«Πολλοί ξεχνούν ότι τα προηγούμενα χρόνια η LTV βοηθούσε τα συμβούλια που πήγαιναν σε αυτήν ζητώντας βοήθεια. Δεν το λέω για να δικαιολογηθώ αλλά στη σημερινή κρίση οι περισσότεροι χρωστούν. Η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη και πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση»

Για τα κριτήρια για το διάδοχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, η ομάδα έχει αποκτήσει την νοοτροπία του κ. Γιοβάνοβιτς. Δεν μπορούμε να βρούμε αντίγραφο του Ιβάν. Υπάρχουν τα κριτήρια και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση. Δεν πρέπει να συγκρίνεται με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο νέος προπονητής».  

Αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το συγκεκριμένο θέμα…

«Το πρωτάθλημα τελειώνει σε δύο βδομάδες. Αμέσως μετά θα φύγουν για διακοπές οι ποδοσφαιριστές. Όσο πιο σύντομα γίνεται να έχουμε το νέο προπονητή, θα ήταν ιδεατό. Θα κάνουμε τις προσπάθειες μας».

Αν έγινε ανεπίσημη κρούση με την ΑΕΚ για τον Μπεν Σιμόν…

«Μια κρούση έχει γίνει με τον κ. Σιμόν. Από κει και πέρα δεν έγινε τίποτα επίσημο με την ΑΕΚ. Υπάρχουν πολλά ακόμα για να συζητηθούν. Έχουμε και άλλους προπονητές στα υπόψη μας».  

Για την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

«Είναι προσωπική απόφαση. Αύριο στη δημοσιογραφική θα ερωτηθεί και θα εξηγήσει και ο ίδιος το γιατί αποχώρησε. Έχει προσφέρει τόσα και τόσα στο ΑΠΟΕΛ, τον σεβόμαστε και τον ευχαριστούμε. Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα θελήσει να πει οτιδήποτε».

Για το οικονομικό…

«Πρέπει να γίνουν σημαντικές μειώσεις. Οι μειώσεις, όμως, επηρεάζουν και την ποιότητα. Για να έχεις αποτελέσματα πρέπει να επενδύσεις. Δυστυχώς, πρέπει να μειωθούν τα μπάτζετ».

Αν θα ανέλθει στο 40% η μείωση…

«Αυτό θα εξαρτηθεί στην πορεία. Θα δω όλους τους παίκτες. Έχουμε συμβόλαια σε ισχύ».

Για την προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

«Υπάρχουν οι προοπτικές, όμως είναι αδύνατο να συνεχίσουμε στα δεδομένα που υπάρχουν φέτος. Τα λεφτά που μαζέψαμε από τις πορείες μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι προς εξάντληση αφού συντηρήσαμε ομάδα σε ψηλά επίπεδα. Τα έσοδα συνεχώς μειώνονται».  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!