Το όχι του Κούμα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Τα όσα εξελίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα πριν κατά τη διάρκεια και μετά την ετήσια γενική συνέλευση της ΚΟΠ αποδεικνύουν ότι είδαμε μόνο ένα από τα πολλά σίριαλ που θα παιχτούν μέχρι την επόμενη εκλογική συνέλευση. Ο δημοσιογράφος και πρώην παράγοντας της ΑΕΛ Κώστας Βενιζέλος, έθεσε τις προάλλες το ρητορικό ερώτημα αν το «Π» στην ΚΟΠ σημαίνει παραγοντισμός αντί ποδόσφαιρο. Πρόκειται για ένα χώρο όπου διακινούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, γεγονός που κάνει κάθε καρέκλα και κάθε αξίωμα επιθυμητή στους πάντες ή τουλάχιστον σε αυτούς που μπορούν.

Στην καρδιά των εξελίξεων βρίσκεται όπως πάντα το ΑΠΟΕΛ και με τα όσα θα σας αναφέρουμε-αποκαλύψουμε θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα του σκηνικού που διαγράφεται. Αμέσως μετά τη γενική συνέλευση επιλέξαμε τον τίτλο « Παράξενη στάση, με παράξενους συμμάχους» για να δώσουμε το στίγμα της στάσης που τήρησε η διοίκηση της ομάδας στα όσα εξελίχτηκαν εκείνη την μέρα.

Η «μυστική» συνάντηση
Η νέα μετωπική σύγκρουση όμως με τον πρόεδρο της ΚΟΠ και πρώην παράγοντα της ομάδας μας επισημοποιήθηκε μια μέρα προηγουμένως. Την περασμένη Δευτέρα (μια μέρα πριν τη γ.σ) ο Φοίβος Ερωτοκρίτου ζήτησε εσπευσμένα να συναντηθεί με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Με προτροπή και μεσολάβηση του Ερωτοκρίτου στη συνάντηση αυτή που έγινε στα γραφεία της ΚΟΠ (έχει σημασία αυτό) το παρών του έδωσε και ο εθνικός εργολάβος. Στη συνάντηση αυτή οι πρόεδροι των δυο ομάδων αξίωσαν συγκεκριμένες αλλαγές στο καταστατικό της ΚΟΠ, για τις οποίες κρίνεται ότι συμφωνούσαν και οι δυο.

Μια από αυτές και σίγουρα αυτή που προκάλεσε στη συνέχεια τις αλυσιδωτές αντιδράσεις ήταν το κοινό αίτημα όπως στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ έχουν μόνιμη θέση οι τέσσερις «μεγάλες» ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλων, Ομόνοια). Ο πρόεδρος της ΚΟΠ προκειμένου να συμπλεύσει με τους συγκεκριμένους προέδρους δεν ήταν αρνητικός με τη συγκεκριμένη εισήγηση, αφού το σκεπτικό του πίσω από την αύξηση των μελών της εκτελεστική κατά μια θέση ήταν για να βολέψει και την Ομόνοια.

Το βαρόμετρο Κούμα
Οι όποιες διαβουλεύσεις όμως έπεσαν στο κενό αφού ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεν μπορούσε να περάσει μια τέτοια πρόταση για τον απλούστατο λόγο του ότι έβρισκε κάθετα αντίθετο τον Κούμα. Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ θεωρείται εδώ και καιρό ο πιο ισχυρός κρίκος στο όλο οικοδόμημα της ΚΟΠ βασιζόμενος στην επιρροή που έχει στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των σωματείων. Πρόκειται για σωματεία της 1 ης κυρίως κατηγορίας που θεωρούνται ότι πρόσκεινται στη δεξιά. Αναφέρουμε και πολιτικούς όρους εξ ανάγκης αφού πολλά που γίνονται σχετίζονται και την επιρροή που επιδιώκουν να έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα στο ποδόσφαιρο κάτι που επιβεβαιώνεται και όποτε υπάρχουν εκλογικές συνελεύσεις.

Ο Κούμας λοιπόν είπε ένα μεγάλο όχι στον Κουτσοκούμνη κόβοντας του τη φόρα και τις όποιες σκέψεις ή συμφωνίες έκανε στη συνάντηση της Δευτέρας. Το αίτημα για αναβολή του ΑΠΟΕΛ μοιραία δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των σωματείων αφού ούτε καν ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεν μπορούσε να ελέγξει ή να παρέμβει τα ήδη προαποφασισμένα.

Η διαρρέουσα δυσφορία και ο ανταρτοπόλεμος
Η επόμενη μέρα της γενικής συνέλευσης βρήκε το επίσημο ΑΠΟΕΛ να διαρρέει την έντονη δυσφορία του προς τον Κουτσοκούμνη αλλά και τον πρόεδρο της ΚΟΠ μαζί με τον Κούμα να επιχειρούν να ρίξουν γέφυρες επικοινωνίας προς την ομάδα μας. Παράλληλα και βλέποντας το νέο μέτωπο με το οποίο μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι άρχισαν να παίρνουν τα ανάλογα μέτρα. Το μέτωπο αυτό αποτελείται από τις ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ, Πάφο) που τάχθηκαν υπέρ της αναβολής των καταστατικών αλλαγών.

Το μέτωπο Κούμα διαρρέει ότι οι τέσσερις ομάδες που επιχειρούν τις όποιες αλλαγές το κάνουν όχι για να απαλλαγούν από τον Κουτσοκούμνη αλλά για να αποδυναμώσουν τον ίδιο. Επειδή τα πάντα περιστρέφονται γύρω από οικονομικά συμφέροντα και κουμπαράτα θυμίζουν και τα κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα των Μιλτιάδη Νεοφύτου (παράρτημα), Γιώργου Γεωργίου (ΑΠΟΕΛ) και Γιώργου Παπαέτη (ΑΕΠ).

Το επίσημο ΑΠΟΕΛ τώρα θεωρεί ότι το δίδυμο Κουτσοκούμνη-Κούμα έχει καταστεί πλέον πανίσχυρο αλλά και αναξιόπιστο όσον αφορά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων την ομάδας μας. Σε παρασκηνιακό επίπεδο τα όσα εξελίχτηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά θεωρούνται από το επίσημο ΑΠΟΕΛ ως μια ξεκάθαρη απόφαση των δυο ισχυρών ανδρών της ΚΟΠ αλλά και του αρχιδιαιτητή να βοηθήσουν την ομόνοια να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τώρα γιατί συμμαχούμε με το παράρτημα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις.

Μπορεί να διασπαστούν ή να ανατραπούν οι ισορροπίες
Η παραμονή στην ηγεσία της ΚΟΠ είναι το ζητούμενο για τους Κουτσοκούμνη και Κούμα κάτι που έχουν καταφέρει να πράξουν και χωρίς την υποστήριξη της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης στις τελευταίες εκλογές. Οι δυο τάσσοντας πολλά και διάφορα στις πλείστες ομάδες θεωρούνται ακόμα και σήμερα παντοδύναμοι σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η όποια ψηφοφορία. Αυτό που παραμένει να απαντηθεί είναι αν το μέτωπο ΑΠΟΕΛ και παραρτήματος καταφέρει να παραμείνει συμπαγές (βρωμάει λίγο η συνεργασία) και αν θα καταφέρει να συσπειρώσει ικανοποιητικό αριθμό σωματείων που θα στηρίξουν τις όποιες θέσεις.

Το σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια και για θα σας ενημερώνουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!