Φωτίου: Αποχώρηση με σαφέστατες αιχμές

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες ο Χάρης Φωτίου έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στο καλαθοσφαιρικό τμήμα και οδήγησαν στην παραίτηση του. Ουσιαστικά αν μπορεί να προκύψει κάποιο συμπέρασμα από τα όσα έχουν ειπωθεί είναι ότι ο παράγοντας του ΑΠΟΕΛ δέχτηκε κάποια πολεμική από τον πρόεδρο του σωματείου η οποία σε συνδυασμό με κάποιο δικό του προσωπικό πρόβλημα οδήγησαν στην παραίτηση του. «Δέχτηκα τρομερή αντίσταση και υπόσκαψη μέχρι τέλους» ήταν τα ακριβή λόγια του Φωτίου τα οποία δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτό που γράφαμε προ μηνός, ότι τα 15 άτομα που ασχολούνται με το σωματείο κατάφεραν να χωριστούν σε δυο στρατόπεδα.

Γνωρίζοντας πως η πλευρά Σχίζα δε θα μείνει στη σιωπή, ο Φωτίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επανέλθει όσο και αν προκληθεί αφού το ζητούμενο πλέον είναι η γίνουν όλα όσα πρέπει για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Θα ήταν ρεζίλι να μη γίνει κάτι τέτοιο είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας τη δική του δημόσια αυτοκριτική χαρακτήρισε τον εαυτό του πρώτο υπαίτιο για τη σημερινή κατάσταση αφού η αποχώρηση του έθεσε σε κίνδυνο και αυτή την ύπαρξη της ομάδας. Η συνέχεια περιλάμβανε μια ανασκόπηση του τρόπου λειτουργίας του καλαθοσφαιρικού τμήματος κυρίως επί προεδρίας Γιάννου Ιωάννου, όπου ο η εφορία του καλαθοσφαιρικού τμήματος αναλάμβανε την κάλυψη του επιπλέον ποσού που αφορούσε την ενίσχυση της ομάδας και των διαφόρων εξόδων.

Τα επιπλέον αυτά λεφτά προέρχονταν ουσιαστικά από εισφορές του Φωτίου ο οποίος έκανε όπως δήλωσε τα πάντα με στόχο να επαναφέρει το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή, χωρίς της δημιουργία οικονομικής τρύπας. Αυτό ήταν το πλάνο και για τη φετινή χρονιά, πλάνο όμως που δεν υλοποιήθηκε λόγω της διαφωνίας που είχε με αυτή τον τρόπο λειτουργίας ο νέος πρόεδρος και κάποιοι συνεργάτες του. Ο Κώστας Σχίζας όπως τονίστηκε είχε την απαίτηση εξασφάλισης τραπεζικών εγγυήσεων ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να μπλοκάρει είναι να χαλάσει κάποιες μεταγραφές παικτών.

Το ένα έφερε το άλλο, ο Φωτίου αναγκάστηκε να εκδώσει μια σειρά προσωπικών επιταγών για να μπορέσει να κάνει τον προγραμματισμό και στη συνέχεια να αναγκάζεται να παραιτηθεί για τους λόγους που προαναφέραμε.

Αναμένουμε πλέον με ενδιαφέρον τη θέση του Κώστα Σχίζα…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!