Χούλκ: το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο

Ο υπ΄αριθμόν έναν κίνδυνος της Πόρτο ακούει στο όνομα Χούλκ και ένα από τα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν το βράδυ της Τρίτης είναι να περιοριστεί η δραστηριότητα του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τρομερά σωματικά προσόντα ο οποίος αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πληρέστερους στη θέση που αγωνίζεται. Το γεγονός ότι βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της Μάντσεστερ Σίτι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου δεν αποτελεί έκπληξη όπως επίσης και το ότι η Πόρτο τον κοστολογεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ο πρόεδρος της δηλώνει σίγουρος ότι θα βάλει στο ταμείο της ομάδας του. Η Πόρτο η οποία φημίζεται για τη δυνατότητα να εντοπίζει ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αφάνεια και στη συνέχεια να τους μεταπωλεί σε τιμές ρεκόρ, δημοσιοποίησε την Παρασκευή ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τον Χούλκ.

Μέσα στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της Πόρτο που έγινε την Παρασκευή και θέλοντας να πείσει τους επενδυτές για την ορθότητα των κινήσεων της, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το συνολικό ποσό που έχει δαπανήσει για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Χούλκ ανέρχεται πλέον στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Χούλκ είχε μεταγραφεί  το 2008 έναντι του ποσού των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ αλλά με περιορισμένο ποσοστό εσόδων σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη. Σταδιακά όμως και με τελευταία πράξη την καταβολή 13.5 εκατομμυρίων ευρώ τον Μαϊο, η Πόρτο απέκτησε τα συνολικά δικαιώματα σε περίπτωση μεταπώλησης του καλύτερου της παίκτη.

Κάπως έτσι ο φημισμένος πλέον Ντα Κόστα δημιούργησε το λεγόμενος εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών το οποίο διοχετεύει τα τελευταία χρόνια παίκτες στις πλουσιότερες ομάδες της Ευρώπης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!