Όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους

Από την αρχή των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων κάποιοι περσινοί «εντεκαδάτοι» βρέθηκαν στον πάγκο γεγονός που εξέπληξε αρκετούς οπαδούς. Οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και πιο συγκεκριμένα οι αγώνες με την Τάουρας δεν θεωρήθηκαν ως κριτήριο για την εντεκάδα που θα βλέπαμε στη συνέχεια λόγω δυναμικότητας των Λιθουανών. Στην πορεία όμως φάνηκε ότι κάποιες επιλογές του Γιοβάνοβιτς ήταν συνειδητές και δεν είχαν το στοιχείο του πειραματισμού. Η πολύ καλή παρουσία της ομάδας στους αγώνες με Γιάπλονετς και Χετάφε κάλυψε ως ένα βαθμό τις απορίες ή και ανησυχίες του κόσμου. Με την έναρξη όμως του πρωταθλήματος και την ασταθή απόδοση τα ερωτήματα εντάθηκαν.

– Πως γίνεται να μην αγωνίζεται καθόλου ο Κόντης;

– Τι συμβαίνει με τον Χρύση και δεν θεωρείται καν επιλογή για να περάσει στον αγώνα ως αλλαγή;

– Γιατί δεν αγωνίζεται καθόλου ο Πουρσαϊτίδης που τα τελευταία δυο χρόνία είναι ο πιο σταθερός μας παίκτης;

– Γιατί δεν υπολογίζονται οι πιο πάνω ή και ο Μπρούσερ που συνέβαλαν στα μέγιστα στις επιτυχίας τις τελευταίας διετίας;

Όποιοι και αν ήταν οι λόγοι που μέχρι πρόσφατα ο χρόνος συμμετοχής των πιο πάνω ποδοσφαιριστών ήταν μειωμένος ή και ελάχιστος το σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα άρχισαν ήδη να διαφοροποιούνται. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να πούμε ότι παίκτες όπως οι Ζόρζε και Σολωμού δικαιωματικά πήραν χρόνο συμμετοχής. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας είναι ότι μέσα από μια σειρά αγώνων σε ευρώπη και Κύπρο όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις ευκαιρίες που πρέπει.

Το βλέπουμε ήδη με τον Πουρσαίτίδη ο οποίος στους τελευταίους 4 αγώνες πρωταθλήματος πήρε θέση βασικού και δεν δείχνει ότι θα τη χάσει. Επειδή και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο όλο σκηνικό είδαμε τον Κόντη να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα στους τελευταίους δυο αγώνες λόγω προβλημάτων που είχαν οι Γκριτσάροφ και Ζόρζε. Είναι θέμα χρόνου να δούμε και τον Μιχαήλ να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες ενώ και ο Σολάρι μόλις ηρεμήσει και κριθεί έτοιμος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

Οι τραυματισμοί είναι περισσότεροι από ποτέ και παρόλο που το γεγονός αυτό πρέπει να εξεταστεί δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους που δεν θεωρούνται «βασικοί» να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Το ζητούμενο είναι να δίνουν όλοι ποιοτικές λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση που πιθανών να στοιχίσουν.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!