Ώρα για την πρώτη νίκη

Ο Δώνης έδωσε χτες το δικό του σύνθημα νίκης και το ζητούμενο είναι να μπορέσουν οι παίκτες να κάνουν το δικό τους κομμάτι απόψε. Έχοντας μέχρι στιγμής δύο ήττες και μια ισοπαλία, η ομάδα μας παίζει το τελευταίο της χαρτί προκειμένου να διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες της για πρόκριση. Ρεαλιστικά το ζητούμενο είναι ξεκολλήσουμε από την τελευταία θέση και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια. Οι συγκυρίες είναι καλές αφού όπως φάνηκε και στον αγώνα μέσα στο Bordeaux, ο αντίπαλος μας δεν είναι αχτύπητος. Το γεγονός ότι η γαλλική ομάδα ήρθε στην Κύπρο με πάρα πολλές απουσίες βασικών παικτών κάνει θεωρητικά ακόμα πιο ρεαλιστικό το στόχο μας. Απαιτείται όμως και κάτι σαν υπέρβαση από πλευράς ΑΠΟΕΛ.

Ο περιορισμός των αμυντικών λαθών στο ελάχιστο και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι στοιχεία που πρέπει χαρακτηρίζουν την ομάδα μας και κάτι που σπάνιες φορές έχουμε δει φέτος. Ο Δώνης είπε ότι πρέπει να γίνουμε πιο σκληρή ομάδα αμυντικά προκειμένου να καλύψουμε τα ατομικά λάθη ενώ αναμένει από τους μεσοεπιθετικούς την μέγιστη συγκέντρωση έτσι ώστε να έρθει το γκολ.

Το αγωνιστικό πλάνο

Ο Δώνης θα ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα αφού η εντεκάδα του Τσιρείου δεν ανταποκρίθηκε. Ενδεχομένως οι αλλαγές να αρχίσουν και από τη θέση του τερματοφύλακα με τον Χιώτη να διεκδικεί θέση βασικό. Ο Ολιβέιρα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα όπως επίσης και ο Γκονσάλβες αφού ο Σιέρινταν δεν βοήθησε καθόλου στον τελευταίο αγώνα.

Το ζητούμενο στο 4-4-2 είναι να υπάρξουν βοήθειες από τα άκρα έτσι ώστε να φτάνει η μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Λογικά οι Χαραλαμπίδης και Μαντούκα έχουν προβάδισμα για τις δυο θέσεις στα άκρα έστω και αν δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους. Μοράις και Βινίσιους αναμένεται να διατηρηθούν στον άξονα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!