88 χρόνια ΘΡΥΛΟΣ

Η 8 Νοεμβρίου είναι μέρα περηφάνιας και εορτασμού για τους απανταχού οπαδούς και φίλους του πιο πετυχημένου αθλητικού σωματείου στην Κύπρο. Σαν σήμερα το 1926 ιδρύθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Γεώργιο Πούλια καμία 40 άτομα μαζεύτηκαν στο ζαχαροπλαστείο του Χαράλαμπου Χατζηιωάννου στην οδό Λήδρας για να θέσουν και επίσημα σε εφαρμογή την ιδέα για ίδρυση αυτού που σήμερα αποτελεί την ιδέα και αγάπη μας. Eκεί λοιπόν που σήμερα βρίσκονται τα καταστήματα παιγνιδιών Mαύρος, είδε για πρώτη φορά το φως ο AΠOEΛ. Kαι για να είμαστε πιο ακριβείς ιστορικά, γεννήθηκε ο ΠOEΛ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Eλλήνων Λευκωσίας), για να μετονομαστεί δύο χρόνια αργότερα σε AΠOEΛ, αφού στο όνομά του προστέθηκε και το Aθλητικός.

Μέσα από τις οκτώ αυτές δεκαετίες η ομάδα μας έγινε κάτι παραπάνω από ομάδα αφού συνέδεσε τα πιστεύω της με τις έγνοιες και αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού ενώ μέσα στα γήπεδα πέτυχε πράγματα που την καθιστούν μοναδική.

Στο ποδόσφαιρο η τελευταία δεκαετία έχει καταστήσει τον ΑΠΟΕΛ ως την ομάδα – πρότυπο αφού τα 5 πρωταθλήματα και οι τρεις προκρίσεις στους ομίλους του Champions League και η μια στο Europa League αποτελούν τεράστια επιτεύγματα.

Στο διάστημα αυτό τόσο οι επιτυχίες της ομάδας όσο και η κουλτούρα των οπαδών μας έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά σε όλους τους τομείς. Η ανάγκη αλλά και η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τα στενά, ερασιτεχνικά πλαίσια στα οποία κινούνται οι υπολοιπες ομάδες στην Κύπρο σε όλους τους τομείς έγινε απαίτηση.

Τα πρώτα 88 χρόνια του ΑΠΟΕΛ τον κατέστησαν την πρώτη και μεγαλύτερη δύναμη του τόπου ενώ το άμεσο μέλλον φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά αυτοκρατορίας στο χώρο του ποδοσφαίρου αν οι υπεύθυνοι διαχειριστούν σωστά τα δεδομένα.

 

 

 

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!