Με τους δίδυμους πύργους ή κάτι άλλο;

Ο νέος καθοριστικός αγώνας πλησιάζει και το ζητούμενο είναι και αυτή τη φορά η νίκη. Ο Γιοβάνοβιτς διαχώρισε χτες την παράμετρο βελτίωσης και καλής απόδοσης από την ουσία των βαθμών παρουσιάζοντας τους ως δυο ξεχωριστούς στόχους καθιστώντας τον δεύτερο ως τον πιο σημαντικό. Το αν ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να συνεχίσει το σερί νικών παίζοντας καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία και σίγουρα ευχή όλων μας είναι να τα καταφέρουμε. Η Αελ είναι μια επικίνδυνη ομάδα και το πλάνο με το οποίο θα παραταχθεί η ομάδα μας θα κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική έκβαση του αγώνα. Ο Γιοβάνοβιτς σχολίασε χτες την επαναφορά του 4-4-2 στους τελευταίους αγώνες και πως η ομάδα άλλαξε γενικότερα αγωνιστικό στυλ φέτος. Πρακτικά το 4-2-3-1 παρουσιάζεται μη αποτελεσματικό τον τελευταίο καιρό στο μεσοεπιθετικό κομμάτι λόγο της απουσίας ή και μέτριας παρουσίας του Μπενασούρ. Είδαμε επίσης στους αγώνες που προτιμήθηκε ο Πίντο ως οργανωτικός μέσος ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Από την άλλη και παρόλο που ποτέ δεν ξεκίνησαν μαζί κάποιον αγώνα βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ να βελτιώνεται και να γίνεται δημιουργικός με τους Μπιτόν και Μπουντιμίρ μαζί. Υπάρχει και η επιλογή του Μπέκμαν ως δεύτερου επιθετικού που είναι κάτι που είδαμε στον αγώνα με την Αεκ.

Από την άλλη υπάρχουν και τα υπαρκτά προβλήματα αφού όπως είδαμε και στο μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου αγώνα, η ομάδα δυσκολευόταν αφάνταστα να οργανωθεί με τρόπο που θα δημιουργούσε ευκαιρίες μέσα από δημιουργική ανάπτυξη. Η δυσκολία των ακραίων να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη αλλά και οι αμυντικοί προσανατολισμοί των δυο παικτών του άξονα (πχ Τζιόλης και Μοράις)όταν ο αντίπαλος διαθέτει καλούς μέσους είναι στοιχεία που επηρεάζουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να κάνει τις επιλογές του όσον αφορά το αρχικό σχήμα έχοντας αρκετές επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις. Θυμίζουμε ότι έστω και αν προέρχεται από σημαντική αποχή, ο Αλωνεύτης είναι έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής κάτι που ισχύει και τους Μπενασούρ και Καρυπίδη.

Η σημερινή προπόνηση είναι καθοριστική για τον Σέρτζιο που ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από ένα χτύπημα που είχε στον αγώνα με την Αεκ.  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!