Με αφορμή τον Αρτυματά

Γίνεται ξεκάθαρο ότι στη νέα τάξη πραγμάτων του χρεοκοπημένου ποδοσφαίρου μας, οτι η ομάδα που θα καταφέρει να στελεχωθεί με ικανούς και νεαρούς Κύπριους παίκτες θα έχει πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει με τις μέχρι σήμερα κινήσεις του ότι θέλει να είναι αυτή η ομάδα, αφού οι προσθήκες των Πιέρου Σωτηρίου, Κώστα Αρτυματά και η προδιαγραφόμενη του Ν΄Νταου στέλνουν το μήνυμα ότι θέλουμε να φέρουμε στον Αρχάγγελο ότι καλύτερο υπάρχει. Η ομάδα μας έχοντας ακόμα κάποια ρευστότητα μπορεί να ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες των υπό κατάρρευση σωματείων που βγάζουν πωλητήριο στους παίκτες τους, ενώ η ευρωπαϊκή προοπτική είναι κάτι που εξιτάρει τους παίκτες.

Το ερώτημα που δημιουργείται πλέον είναι αν η ομάδα μας έχει την ετοιμότητα, διάθεση και τρόπο να δώσει τις ευκαιρίες στους 20χρονους που μαζεύτηκαν στην ομάδα μας. Πρέπει να θυμίσουμε ότι πέραν των προαναφερθέντων στο ρόστερ μας είναι και δυο νεαροί που θεωρούνται εξίσου ταλαντούχοι. Αναφερόμαστε στους Μάρκο Χαραλάμπους και Μάριο Αντωνιάδη οι οποίοι δυσκολεύονται αφάνταστα να πάρουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής.

Ο Πάουλο Σέρτζιο καλείται να ιεραρχήσει τους στόχους του και η ανάγκη για πρόκριση στους ομίλους όπως και η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν του επιτρέπει πειραματισμούς ή να αφήσει εκτός τους ξένους για να δουλέψει με τους μικρούς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πορτογάλος προπονητής όσο και αν πιστεύει στους νέους υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο στην ομάδα μας.

Με αυτά τα δεδομένα η πρόκληση είναι να βρεθούν οι ισορροπίες έτσι ώστε η νέα φουρνιά ποδοσφαιριστών να μην μείνει στάσιμη αλλά σε βάθος χρόνου να μπορέσει να αναδειχθεί και να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της  ομάδας που θα δημιουργήσει τη δική της παντοκρατορία τα επόμενα χρόνια. Η επιλογή του να παραχωρηθεί κάποιος ή κάποιοι παίκτες με υποσχετική δεν πρέπει να θεωρείται αρνητικό, ιδιαίτερα όταν κρίθηκε σκόπιμο να μείνει για ακόμα ένα χρόνο στην ομάδα ο Σατσιάς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!