ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 1-2

Έγιναν όλα στο ένατο δευτερόλεπτο και στις καθυστερήσεις. Ο Ερμής που σκόραρε με το καλημέρα αλλά και στο καληνύκτα πανηγύρισε το σούπερ καπ. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί το αυτογκόλ στις καθυστερήσεις που ισοφάρισε με αυτό τον αγώνα αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Η προπόνηση ανέδειξε προβλήματα αφού προέκυψε ο τραυματισμός του Καρλάο ενώ ούτε η απόδοση της ομάδας  κυμάνθηκε στα επίπεδα που μπορεί. Η καλή δικαιολογία των Play offs που έρχονται, επισκιάζει τη δυσκολία που υπήρξε στο να εκδηλώσουμε καλές επιθετικές προσπάθειες απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε από την αρχή ότι είχε σκοπό να κερδίσει τον αγώνα με κάθε τρόπο.

Το πλάνο του Δώνη

Με τους παίκτες που θα βασιστεί για να περάσει το δύσκολο εμπόδιο της Άαλμποργκ θα επιχειρήσει σήμερα ο Δώνης να κατακτήσει το super cup. Ο προπονητής μας σε αντίθεση με τις εικασίες που γίνονταν προχώρησε σε ελάχιστες αλλαγές στο βασικό σχήμα αφού προτίμησε όλους όσους αγωνίστηκαν και με την Ελσίνκι πλην των Πάρντο και Χαραλαμπίδη. Βασικός είναι για πρώτη φορά ο Εφραίμ ενώ ο Κίσσας είναι κάτω από τα δοκάρια.

To 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Ντε Βινσέτι και Σιέρινταν ενώ τα στηρίγματα τους από τα άκρα ήταν οι Εφραίμ και Γκόμες.

Ο αγώνας

Το γκολ του Ερμή στο 9ο δευτερόλεπτο ήταν το highlight του πρώτου ημιχρόνου! Με το που έγινε η σέντρα και το γέμισμα προς την περιοχή, ο Σέρτζιο δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα ο Μπελούσο  να κερδίσει εύκολα την μπάλα και να πλασάρει τον Κίσσα. Το γκολ επέτρεψε στον Ερμή να παίξει το παιχνίδι που τον βολεύει με το να αμύνεται στο μισό και με ασφυκτικό πρέσιγκ να εμποδίζει την ομάδα μας από το να αναπτυχθεί σωστά.

Στο 14 προέκυψε ο τραυματισμός του Καρλάο στέλνοντας το έμμεσο μήνυμα και στους υπόλοιπους ότι σε αντίθεση με τον Ερμή ο αγώνας για τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν τόσο σημαντικός όσο για τον αντίπαλο μας.

Παρά το ότι το μυαλό όλων ήταν στα Play offs του Champions League είδαμε την ομάδα μας να παρουσιάζει τις περσινές δυσκολίες όταν είχε απέναντι της κλειστές άμυνες. Αυτό έγινε γιατί δεν υπήρξε σωστή ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και από τον άξονα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί αφού ο Σιέρινταν ήταν ξεκομμένος.

Στη μοναδική ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ στο 30 ο Ντε Βινσέτι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Δώνη να κάνει τη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο με τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του Εφραίμ. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την κατοχή χωρίς να μπορεί όμως να φτάσει στο γκολ ενώ ο Ερμής αρκείτο σε αντεπιθέσεις με κάποιες από αυτές να είναι επικίνδυνες.

Σχετικά νωρίς έγινε και η τελευταία αλλαγή με τον Αλωνεύτη νε περνά στη θέση του Αντωνιάδη στο 61. Αυτό έφερε τον Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Αλωνεύτη να παίρνει τη γνωστή του θέση λίγο πιο μπροστά.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε με το γκολ του 9”, ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε στις καθυστερήσεις μετά από αυτογκόλ που προήλθε από κόρνερ. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ερμής κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής και ο Ταραλίδης με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κίσσα.

Με αυτό τον τρόπο ο Ερμής του Φανιέρου κέρδισε το Σούπερ Καπ.


13.08.2014 – ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 1-2 από apoelstigiotypa

Κίτρινες: Μοράις, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ:
Κίσσας, Αμορίν, Καρλάο (14΄ Κακά), Σέρτζιο, Αντωνιάδης (61 Αλωνεύτης), Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Εφραίμ (46΄ Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι, Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!