Midtjylland Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Η ομάδα πέρασε θριαμβευτικά από τη Δανία θέτοντας κάτι παραπάνω από βάσεις πρόκρισης για τα Play offs του Champions League. Το 1-2 μέσα στην έδρα της Μίντιλαντ είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού σε μια εβδομάδα στο ΓΣΠ. Η αποτελεσματικότητα της ομάδα ήταν το σημείο αναφοράς αφού τα δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι καλύτερο.

Στην επανάληψη η πίεση των Δανών ήταν αφόρητη σε κάποιες φάσεις ενώ η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας δεν ήταν ότι καλύτερο. Η επιμονή των Δανών έφερε την μείωση του σκορ στο 88 για να μας θυμίζει ότι δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε ούτε λεπτό…

Το πλάνο του Πασιένσια

Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να κάνει τις λιγότερες δυνατές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Το 4-3-3 είχε τον Λεάλ στην κορυφή της επίθεσης με στηρίγματα στα δυο άκρα τους Ντε Βινσέτι και Βάντερ ενώ οι τρεις στο κέντρο ήταν οι Μοράις και Βινίσιους με τον Μακρίδη λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας και επιθετικής γραμμής.

Όπως αναμενόταν ο Αλεξάνδρου πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας με τους Σέρτζιο, Αστιθ και Καρλάο να είναι οι άλλοι τρεις μπροστά από τον Βάτερμαν.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα με την κατοχή να είναι μοιρασμένη και τις δυο ομάδες να προσπαθούν να ερμηνεύσουν την τακτική της άλλης. Ο Σιστό από πλευράς Δανών πήρε θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης έχοντας απέναντι του τον Σέρτζιο με τον παίκτη μας να καταφέρνει να περιορίσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Μίντιλαντ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να θέλουν να επιτεθούν περισσότερο χωρίς όμως να μπορούν να μπουν με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του Βάτεμαν κάτι που ίσχυε όμως και στη δική μας την περίπτωση αφού τα γεμίσματα προς τον Λεάλ δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για γκολ έγινε στο 29 όταν ο Ποουλσεν έπιασε σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει πάνω στον Βάτερμαν. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήταν τόσο καταιγιστική όσο και η βροχόπτωση!

Στο 30 μετά από λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Σβιατσένκο, ο Λεάλ πήρε την μπάλα από δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Ντε Βινσέντι να βρίσκει δίκτυα με κοντινή προβολή. Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην πρώτη ουσιαστική καλή επιθετική προσπάθεια της ομάδας μας αφού μας έδωσε το πάνω χέρι.

Το γλυκό έδεσε τρια λεπτά αργότερα όταν ο Ντε Βινσέτι έκλεψε την μπάλα και με ένα ξερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυο. Το 0-2 ήταν τεράστιο πλεονέκτημα αφού η ομάδα μας με ζηλευτή αποτελεσματικότητα έκανε τους Δανούς να τα έχουν χαμένα.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την ανάπαυλα έγινε σωστή διαχείριση αφού η μεσοαμυντική γραμμή κράτησε τους αντίπαλους εκτός περιοχής για να διατηρηθεί το υπέρ μας σκορ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε στο 44 να δείξει την κλάση του και ο Βάτερμαν όταν απέκρουσε διαδοχικά δυο σουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα το ήθελε ο προπονητής μας αφού η ομάδα μας οπισθοχώρησε περισσότερο από το κανονικό με αποτέλεσμα να δεχτεί πίεση η οποία σε κάποιες φάσεις ήταν αφόρητη. Η Μίντιλαντ άρχισε να δημιουργεί και ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή στο 64 όταν ο Σιστό βρέθηκε διαδοχικά δυο φορές σε θέση βολής αλλά οι Σέρτζιο και Βάτερμαν επέκρουσαν σωτήρια.

Ο Πασιένσια έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο ένα λεπτό προηγουμένως αποσύροντας τον Βάντερ και βάζοντας μέσα τον Σωτηρίου. Η απάντηση μας ήταν σπασμωδική αφού δεν υπήρχε αυτοσυγκέντρωση με τον Λεάν να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 74.

Η προσπάθεια φρεσκαρίσματος της μεσοεπιθετικής γραμμής προκειμένου να κρατήσουμε μπάλα έφερε την είσοδο των Εφραίμ και Χαραλαμπίδη αντί των Λεαλ και Ντε Βινσέτι αλλά το ζητούμενο δεν επιτεύχθηκε αφού στο 88 η υπεροχή των Δανών καρποφόρησε.

Στο λεπτό αυτό ο Ποουλσεν με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να διαμορφώσει το τελικό 1-2.

Κίτρινες: Βάντερ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Καρλάο, Αρτίθ, Αλεξάνδρου, Σέρτζιο, Μοράις, Βινίσιους, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι (84΄ Χαραλαμπίδης), Βάντερ (63΄ Σωτηρίου), Λεάλ (78΄ Εφραίμ)

Δηλώσεις Προπονητή

Στιγμιότυπα

Φωτογραφίες Αγώνα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!