Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 1-5

Η ομάδα μας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα αφού επικράτησε δίκαια και εύκολα του Ερμή, ενώ έστειλε μήνυμα ανάκαμψης ενόψει του αγώνα με την Αστάνα. Τα τέσσερα τέρματα στα πρώτα 30 λεπτά έκριναν τον αγώνα πολύ νωρίς αφού στη συνέχεια έγινε καλή διαχείριση από τους παίκτες του Πασιένσια.

Η αποτελεσματικότητα της ομάδας μας και η πολύ καλή μεσοεπιθετική ανάπτυξη ήταν τα στοιχεία που είδαμε να παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Σημειώνουμε ότι ο Λεάλ είδε δίκτυα για πρώτη φορά βάζοντας ένα τέλος στο σερί που τον ήθελε να μην σκοράρει. Στα αξιοσημείωτα περνά και η πρώτη συμμετοχή του Χαραλαμπίδη στο αρχικό σχήμα που συνοδεύτηκε και με καλή απόδοση.

Το πλάνο του Πασίενσια

Ο προπονητής μας έκανε τις λιγότερες δυνατές αλλαγές αφού ούτε αυτή τη φορά προτίμησε τον Πιατκόφσκι για την κορυφή της επίθεσης αφού ο Λεάλ ήταν αυτός που πήρε θέση στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τους Στιλιτς και Χαραλαμπίδη να ξεκινούν τον αγώνα.

Στο 4-2-3-1 οι Ντε Βινσέτι, Χαραλαμπίδης και Στίλιτς ηταν τα στηρίγματα του Λεάλ με τον Βόσνιο να κινείται στον κεντρικό άξονα μπροστά από τους Μοραις και Βινίσιους.

Η αμυντική τετράδα δεν είχε εκπλήξεις αφού οι Σέρτζιο, Αντωνίαδης, Καρλάο και Αστιθ ήταν μπροστά από τον Βάτερμαν.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις του και με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου είδε την υπεροχή του να καρποφορεί όταν η σέντρα ακριβείας του Χαραλαμπίδη κατέληξε στον Ντε Βινσέτι που με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ που τόσο θέλαμε απελευθέρωσε την ομάδα που έδειξε αποφασισμένη και στο 18 ήταν η σειρά του Ντε Βινσέτι να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Λεάλ ο οποίος πλάσαρε δυνατά για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Το 2-0 ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα αφού ο Ερμής έδειχνε και ήταν ανίκανος να αντιδράσει ενώ στη συνέχεια η αμυντική του γραμμή κατέρρευσε.

Στο 26’ ήταν η σειρά του Στίλιτς να χριστεί σκόρερ όταν με κοντνό πλασέ εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Λεάλ. Το σκορ άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν στο 32 ο Λεάλ και πάλι σαν σε προπόνηση βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή σπρώχνοντας την μπάλα στα δίκτυα μετά από πάσα του Καρλάο.

Στη συνέχεια ο αγώνας είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα αφού όπως ήταν φυσιολογικό οι παίκτες μας κατέβασαν ρυθμούς. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επιβεβαιώθηκε ότι το ζητούμενο ήταν η διαχείριση και ενόψει Αστάνα, με τους Σωτηρίου και Αμορίν να αντικαθιστούν τους Ντε Βινσέτι και Αστίθ αντίστοιχα.

Η χαλάρωση ήταν λίγο περισσότερη από το κανονικό και η κακή άμυνα του Αντωνιάδη επέτρεψε στον Βασιλογιάννη στο 55 να μειώσει το σκορ σε 1-4. Η αντίδραση μας ήταν σωστή και στο 62’ ο Χαραλαμπίδης καλά τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-5.

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αστίθ (46’ Αμορίν), Καρλάο, Αντωνιάδης (65’ Ιωάννου), Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (46’ Σωτηρίου), Στίλιτς, Λεάλ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!