ΑΠΟΕΛ Vs Πάφος 6-2

Η ομάδα μας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις πετυχαίνοντας τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Πάφου δίκαια και ίσως λίγο πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Η αποτελεσματικότητα της γραμμής κρούσης εξισορρόπησε τα αμυντικά κενά και με κορυφαίο τον Χαραλαμπίδη ο ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια πέτυχε το ζητούμενο.

O Καβενάγκι όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά μέσα σε 15 λεπτά συμμετοχής πέτυχε δύο τέρματα σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς μας.

Το πλάνο του Κετσπάγια

Ο προπονητής μας έκανε αρκετές αλλαγές μέσα από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν κάποια πράγματα όπως το ότι ο Τσόκο είναι μια ακόμα αποτυχημένη μεταγραφική προσθήκη, αφού επιστρατεύτηκε ο Αρτύματας για να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Αλεξάνδρου ήταν στο αριστερό ενώ η άλλη έκπληξη ήταν η επιλογή του Μοράις στο κέντρο της άμυνας αντί του Αμορίν.

Η διάταξη είχε τους Βινίσιους και Μακρίδης στον κεντρικό άξονα με τον Ντε Βινσετι λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας και επιθετικής γραμμής, ενώ οι Χαραλαμπίδης και Βάντερ ήταν στα δυο άκρα με τον Πιατκόφσκι στην κορυφή.

Ο αγώνας

Με τον Βάντερ κινητήριο μοχλό η ομάδα μας προσπάθησε από την αρχή να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσει δυο καλές φάσεις αλλά τα δυο σουτ του Βάντερ ήταν άστοχα. Η απάντηση της Πάφου ήταν η ανησυχητική αφού στο 25 μετά από λάθος του Μοράις ο Γκριγκαλασβίλι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του κατέληξε στο σώμα του Βάτερμαν.

Η ομάδα μας ευτύχησε να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα από στατική φάση στο 33 όταν μετά από κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Βινίσιους με κεφαλιά έστειλε την μπαλα στα δίκτυα. Το 1-0 ανατράπηκε πολύ νωρίς και εύκολα αφού στο 38 η Πάφος έφερε τον αγώνα στα ίσα όταν ο Νταμάχου με δυνατό σουτ έστειλε την μπαλα στα δίκτυα του Βάτερμαν που φάνηκε να αιφνιδιάζεται.

Για καλή μας τύχη η αντίδραση ήρθε άμεσα αφού στο 40 πήραμε και πάλι προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη ο Ντε Βινσέτι με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Πάφο να χάνει ακόμα μια καλή ευκαιρία επιβεβαιώνοντας την προβληματική μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας μας.

Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης έφερε την ομάδα μας σε δύσκολη θέση και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου όταν μια λάθος επιστροφή της μπάλας του Αστίθ προς τον Βατερμαν έφερε τον Αγίβι σε θέση βολής αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η εικόνα της ομάδας έφερε στο 57 την πρώτη αλλαγή με τον Αμορίν να αντικαθιστά τον Μακρίδη, κίνηση που έφερε την προώθηση του Μοράις στη φυσική του θέση. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στο 60 όταν ο Χαραλαμπίδης άλλαξε ρόλο και αντί να σερβίρει τέλειωσε με άψογο πλασέ τη φάση κάνοντας το 3-1.

Η πεισματάρα Πάφος στο επόμενο λεπτό ανάγκασε τον Βάτερμαν να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Νταμαχού. Με τους γηπεδούχους να ανοίγονται η ομάδα μας βρήκε ανοικτούς διαδρόμους έτσι στο 67 ο Πιατκόφσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία  όταν άργησε να πλασάρει τον τερματοφύλακα που τον πρόλαβε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πολωνός αντικαταστάθηκε από τον Σωτηρίου.

Στο 71 ο Βινίσιους εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο την σέντρα του Αλεξάνδρου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 4 -1.

Ο Κετσπάγια έκρινε σκόπιμο να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Καβενάγκι έτσι στο 75 ο Αργεντινός πέρασε στον αγώνα στη θέση του Ντε Βισνέτι. Ο Αργεντινός έκανε τα δικά του αφού αρχικά στο 86 με τακουνάκι και στη συνέχεια με εύκολο πλασέ πέτυχε δύο τέρματα για να διαμορφώσει το τελικό 6-2.

Κίτρινες: Ντε Βινσετι, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Αστίθ, Μοράις, Αρτυματάς, Αλεξάνδρου, Μακρίδης (58΄ Αμορίν), Βινίσιους, Ντε Βινσέντι (Καβενάγκι 76′), Βάντερ, Χαραλαμπίδης, Πιατκόφσκι (68′ Σωτηρίου)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!