Schalke Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Η μπάλα μας απέδειξε απόψε ότι κάποιες φορές είναι κάτι περισσότερο από πόρνη. Ο ΑΠΟΕΛ πάλεψε και έφτασε μια ανάσα από την ισοπαλία ή και τη νίκη αλλά έφυγε ηττημένος από το γήπεδο της Σάλκε. Η ομάδα μας έκανε μια ηρωική προσπάθεια, λειτούργησε σωστά παρά τις δυο αναγκαστικές αλλαγές, έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να προηγηθεί και στο τέλος δέχτηκε ένα γκολ από του πουθενά.

Η Σάλκε είχε επιθετικές εξάρσεις στο πρώτο ημίχρονο αλλά τίποτε περισσότερο και είναι για αυτό που υπάρχει πίκρα για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη λόγω του τραυματισμού του Σωτηρίου που αποχώρησε με υποτροπή στο παλιό του τραύμα.

Το πλάνο του Κετσπάγια

Ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε τον Σωτήριου για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης ενώ οι Χαραλαμπίδης και Ντε Βινσέτι ήταν τα στηρίγματα στα δυο άκρα. Οι δύο παίκτες όπως αναμενόταν είχαν και τις προβλεπόμενες επιστροφές προκειμένου να δίνουν βοήθειες όταν η ομάδα αμυνόταν. Η γνωστή τριάδα στο κέντρο ειχε τους Μοράις, Αρτύματα και λίγο πιο προωθημένο τον Βινίσιους ενώ η άλλη επιστροφή ήταν αυτή του Αμορίν στο κέντρο της άμυνας.

Ο αγώνας

Από την αρχή η Σάλκε έδειξε ότι θα επιδίωκε το γρήγορο γκολ ενώ μόλις στο 2 έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της όταν ο Βάντερμαν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ την μπάλα μετά από κεφαλιά του Ματίπ. Η πίεση των γηπεδούχων ήταν έντονη και με συνεχόμενα κόρνερ μας έκλεισαν στο μισό. Η τακτική αυτή των Γερμανών άφηνε κενούς διαδρόμους τους οποίους μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε έτσι στο 14 σε μια αντεπίθεση χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Στη φάση αυτή η παράλληλη μπαλιά του Σωτηρίου κατέληξε στον Ντε Βινσέτι ο οποίος όμως δεν αντέδρασε σωστά.

Στο 23 δημιουργήθηκε η νέα καλή προϋπόθεση για την ομάδα μας αλλά η παράλληλη μπαλιά του Μοράις δεν κατέληξε στον Σωτηρίου που ήταν μόνος του. Η Σάλκε με τη σειρά της δημιούργησε τις δικές της ξεκάθαρες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Χούντελαρ ο οποίος για καλή μα τύχη ήταν άστοχος.

Η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 28΄ με το πλασε´του Μοτιγκ και τον Σέρτζιο να διώχνει πάνω στη γραμμή τέρματος. Στο 30 ο τραυματισμός του Αντωνιάδη έφερε την πρώτη αλλαγή με τον Κετσπάγια να επιλέγει τον Αστίθ αντί του Αλεξάνδρου και τον Καρλάο να καλύπτει το αριστερό άκρο.

Η αμυντική μας γραμμή οχυρώθηκε καλύτερα με την είσοδο του Βάσκου καταφέρνοντας να απορροφά τα ξεσπάσματα της Σάλκε. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα χάθηκε ξεκάθαρη ευκαιρία όταν ο Σωτηρίου δεν κατάφερε από καλή θέση να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Η Σάλκε μπήκε αρκετά επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο σε μια προσπάθεια να πετύχει το γκολ που ήθελε και τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται στο μισό γήπεδο. Στο 54 το πράγμα άρχισε να στραβώνει όταν ο Σωτήριου αποχώρησε τραυματίας. Ο Μακρίδης πέρασε στον αγώνα, αλλαγή που έφερε τον Βινίσιους στην κορυφή της επίθεσης!

Στο 66 χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν με εξαιρετική πάσα ο Ντε Βινσέτι έβγαλε μόνο του τον Μοράις το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε σωτήρια από τον τερματοφύλακα της Σάλκε.

Με το πέρασμα του χρόνου οι παίκτες μας απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λειτουργώντας σωστά μπόρεσαν να κρατήσουν τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Βαντερμαν.

Η τελευταία κίνηση από τον Κετσπάγια έγινε στο 76 αλλά αυτή τη φορά ήταν τακτικής με τον Βαντερ να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη.

Η επόμενη ευκαιρία του αγώνα ήταν και πάλι για τον ΑΠΟΕΛ όταν στο 80 ό Βάντερ πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πλάγια θεση, το πλασέ του δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπαλα να περάσει έξω.

Σε τέτοιους αγώνες και με έτσι αντιπάλους δεν έχεις την πολυτέλεια να χάνεις έτσι ευκαιρίες και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο στο 86 όταν από το πουθενά η σέντρα του Ρίτερ κατέληξε στον Μότινγκ που έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 ήταν το αποκορύφωμα της αδικίας αφού στο δεύτερο ημίχρονο η Σάλκε ήταν υποτονική και ο ΑΠΟΕΛ αυτός με τις ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ένα λεπτό αργότερο ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε χέρι του Αστιθ αλλά ο Βάντερμαν έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Αόγκο.

Κίτρινες: Βινίσιους, Καρλάο

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης (31΄ Αστίθ), Σέρτζιο, Μοράις, Αρτυματάς, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (76 Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (55 Μακρίδης)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!