Ο Τορναρίτης τα κατάφερε

Κάπως έτσι μπορούμε να θέσουμε το μονόπλευρο; Love affair του Χριστόφορου Τορναρίτη με το ΑΠΟΕΛ αφού μετά από χρόνια ο αμφιλεγόμενος πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας και επιχειρηματίας κατάφερε να εμπλακεί με την ομάδα μας. Η πρώτη προσπάθεια του Τορναρίτη πάει πίσω 10 χρόνια όταν επί προεδρία Χρίστου Τριανταφυλλίδη επιχείρησε να εμπλακεί με τα διοικητικά της ομάδας μας αλλά εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί αφού όπως δήλωσε και ίδιος σε συνέντευξη του στο μηνιαίο περιοδικό In Business έχει αγοράσει μεγάλο πακέτο μετοχών της εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες το πακέτο μετοχών που πέρασε στον Τορναρίτη τον καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας αφού ο Μιχάλης Ιωαννίδης (Elma Holdings) που φέρεται ως ο πωλητής, ήταν με τη σειρά του το άτομο που είχε στη κατοχή του τον μεγαλύτερο αριθμό μετοχών. Το deal μεταξύ των δυο ανδρών ήταν ευρύτερο και αφορά την εταιρεία CTO το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας πέρασε στον Τορναρίτη όπως και οι μετοχές του ΑΠΟΕΛ.

Η κίνηση αυτή του Τορναρίτη επιβεβαιώνει την πρόθεση του να εμπλακεί ή και να έχει ρόλο στη λήψη κάποιων αποφάσεων που αφορούν την ομάδα μας. Για όσους θυμούνται προ μηνών είχαμε αποκαλύψει και τις διαβουλεύσεις Ζιβανάρη-Τορναρίτη όταν ο πρώτος βρισκόταν ακόμα στην προεδρία. Ο Χριστόφορος Τορναρίτης που γνωρίζει ότι δεν τυγχάνει της καλύτερης δυνατής αποδοχής ούτε στη βάση του κόσμου αλλά ούτε και σε επίπεδο παραδοσιακών παραγόντων διαρρέει κατά καιρούς διάφορες σκέψεις του αλλά μέχρι σήμερα δεν προχώρησε σε κάτι ουσιαστικό.

Πάντως η απόφαση του να αγοράσει ένα τόσο μεγάλο πακέτο μετοχών από υφιστάμενο μέτοχο και όχι από τις αδιάθετες μετοχές τις οποίες προσπαθεί η διοίκηση να διαθέσει μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Το σίγουρο είναι ότι η κίνηση αυτή θα παίξει κάποιο ρόλο στις μελλοντικές διοικητικές διεργασίες της ομάδας μας. Το πόσο καθοριστική είναι θα κριθεί από το αν είναι αποδεκτός από τους υπόλοιπους μεγαλομετόχους αφού το πακέτο μετοχών που διαθέτει από μόνο του δεν αρκεί για να επηρεάσεις στρατηγικές αποφάσεις.

_______________________________________________________________________

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!