Chelsea Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

To ΑΠΟΕΛ έγραψε με χρυσά γράμματα τους τίτλους τέλους της ονειρικής ευρωπαϊκής πορείας στο champions league . Ενάντια σε όλες τις προβλέψεις είδε στα μάτια το φαβορί της διοργάνωσης και κατάφερε να πάρει δίκαια την ισοπαλία χάρις σε ένα γκολ του Μιροσάβλιεβιτς στο 86′. Δεν μπορεί κάποιος να αποτυπώσει εύκολα την περηφάνια που νιώθουν οι απανταχού αποελίστες για την ομάδα και την τεχνική ηγεσία. Πιο τυχεροί από όλους ήταν οι έξι περίπου χιλιάδες που έδωσαν το παρών τους στο Stamford Bridge και κέρδισαν την μάχη της κερκίδας. Το ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει δίκαια έστω και αν η πρόκριση στο europa league χάθηκε στις λεπτομέρειες γιατί έδειξε απέναντι στα μεγαθήρια της Ευρώπης ότι έχει το ανάστημα για να τις κοντράρει στα ίσα. Είναι για αυτό που με το τελικό σφύριγμα της λήξης ο κόσμος τρελάθηκε. Κανείς δεν ήθελε να φύγει από το γήπεδο και να δώσει και επίσημα τέλος στην απίστευτη και περήφανη πορεία της ομάδας μας.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ομάδα μας αφού στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση ανοίξαμε το σκορ. Μετά από εντυπωσιακές εναλλαγές της μπάλας αυτή κατέληξε στον Ζεβλάκοφ ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1. Το γκολ πείσμωσε του γηπεδούχους οι οποίοι επιδίωξαν έντονα το γκολ και κατάφεραν σχετικά νωρίς να φέρουν τον αγώνα στα ίσα.Το σύνθημα για μάχη τελικής πτώσης δόθηκε από τον ίδιο τον προπονητή αφού έστω και αν ο ίδιος άφηνε να νοηθεί ότι ίσως ξεκουράσει κάποιους παίκτες, παράταξε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα. Ο Χάτζι επανήλθε στο αριστερό άκρο αλλά δεν άντεξε τις έντονες πιέσεις και στο τριακοστό λεπτό έπαθε υποροπή και αντικαταστάθηκε από τον Ηλία. Στην εντεκάδα ήταν επίσης οι Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδη, Μοράις και Πίντο.

Αυτό έγινε στο 19′ όταν μετά από μια βολίδα του Εσιέν από τα 30 μέτρα έγινε το 1-1. Το ΑΠΟΕΛ στο διάστημα αυτό αλλά και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει όσο θα ήθελε την μπάλα με αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη πίεση. Αυτή έφερε στο 26′ την ανατροπή όταν ο Ντρογκπά με πλασέ-βολίδα από το ύψος του πέναλτι έδωσε προβάδισμα στη Τσέλσι με 2-1.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας κατάφερε να αντισταθεί και να αμυνθεί σωστά γεγονός που βοήθησε στο να πάμε στα αποδυτήρια χωρίς να δεχτούμε άλλο γκολ. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Τσέλσι έδειχνε να θέλει περισσότερο να κρατήσει το σκορ παρά να πετύχει και άλλο τέρμα που θα τέλειωνε τον αγώνα. Αυτό βοήθησε το πλάνο του Γιοβάνοβιτς ο οποίος μετά το 70′ άρχισε να ρισκάρει ρίχνοντας στον αγώνα αρχικά τον Μιροσάβλιεβιτς και μετά τον Μπρέσκα.

Το ΑΠΟΕΛ άρχισε να βγαίνει όλο και πιο συχνά μπροστά με απαιτήσεις και στο 87′ Ο Μίρο μας έστειλε στους εφτά ουρανούς. Το πλασέ του πέρασε κάτω από τα πόδια του Τέρνμπουλ και το 2-2 έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή η Τσέλσι βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ αλλά και εμείς λίγο έλειψε να τους σκοτώσουμε στη τελευταία φάση του αγώνα.

Από την ομάδα μας δεν υπήρξε κάποιος που να υστέρησε και αν μπούμε στη διαδικασία να εντοπίσουμε διακριθέντες θα αδικήσουμε κάποιους άλλους.

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:
“Είναι ένα εξαιρετικό το βράδυ για το ΑΠΟΕΛ γιατί πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι ένα βράδυ που μας αφήνει περίεργα συναισθήματα, και δεν αφορα μόνο το παιχνίδι με την Τσέλσι, αλλά την γενικότερη πορεία που η ομάδα στον όμιλο. Πιστεύω ότι αδικούμαστε που δεν πήραμε την τρίτη θέση και το εισιτήριο της πρόκρισης για το Europa League . Το παιχνίδι κύλησε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Ξέραμε ότι η Τσέλσι θα είχε την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του αγώνα, και θα έπρεπε να έχουμε κλειστό αποτέλεσμα για έχουμε πιθανότητες να κτυπήσουμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι είμασταν και τυχεροι γιατί είχαμε 5-6 οργανωμένες επιθέσεις στο παιχνίδι και καταφέραμε να σκοράρουμε δύο γκολ. Παίξαμε ομαδικά και οι παίκτες μου έκαναν αυτό που έπρεπε. Είχαν θέληση, πειθαρχία και αποφασιστικότητα και στο τέλος επιβραβεύτηκαν με 2-2. Ευχαριστώ τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που ήρθε στο Λονδίνο και πιστεύω ότι τους κάναμε περήφανους”

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χάτζι (32′ Ηλία), Ζόρζε, Μπρούερς, Μιχαήλ, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι (70′ Μιροσάβλιεβιτς), Ζεβλάκοφ (80′ Μπρέσκα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!