Αεκ Vs ΑΠΟΕΛ 2-0

Το μαζικό rotation και η σκέψη στο πρωτάθλημα έφεραν μια ήττα που κάνει εξαιρετικά δύσκολο τον επαναληπτικό ενώ η ομάδα μας θα μπορούσε να συντριβεί αφού η απόδοση ήταν αποκαρδιωτική.

Ο Μπαλταζάρ φάνηκε να συμφωνεί με όσους υποστήριζαν ότι έπρεπε να γίνει διαχείριση δυνάμεων και επιλογών αλλά αυτό που κανείς δεν υπολόγισε κανείς ήταν ότι αυτοί που κλήθηκαν να αγωνιστούν θα είχαν τέτοια παρουσία.

Ο αγώνας
Από την αρχή η γηπεδούχος έδειξε ότι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αφού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με επιθετικούς προσανατολισμούς ήταν η ομάδα που επιδίωκε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Χωρίς να δημιουργήσει ευκαιρία όμως η ΑΕΚ κατάφερε στο 15 να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χέφελ και λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Βάτερμαν έγινε το 1-0. To γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ΑΕΚ που μας έκλεισε και κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 4-4-2 του Μπαλταζάρ με τους Ζαχίντ και Φαρίας ως αμυντικά χαφ δεν ήταν λειτουργικό ενώ ούτε οι Μακρής και Σάλαι μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες από τα άκρα.

Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα μας είχε παθητικό ρόλο και είδε την ΑΕΚ να χάνει ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα αλλά το ημίχρονο έδωσε τη δυνατότητα για ανάσες.

Το δεύτερο άρχισε με τον Εμπεσίλιο να περνά στη θέση του Ντε Καμάργκο σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε με υποφερτό τρόπο στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που συνέχισε να ελέγχει ενώ στο 47 έχασε τεράστια ευκαιρία όταν είχε το δεύτερο της δοκάρι.

Η νευρικότητα και τα αμέτρητα ατομικά λάθη έκαναν ακόμα πιο τραγική την εικόνα της ομάδας μας ενώ η δεύτερη κίτρινη του Ιωάννου στο 62 έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αντίδραση.

Η ενέργεια και ο επιθετικός μονόλογος έφερε το τελικό 2-0 στο 82 όταν ο Γιάννου πλάσαρε εύστοχα για να δώσει ακόμα πιο ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Φαρίας

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Βούρος, Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Μερκής, Φαρίας, Ζαχίντ (74΄Σόουσα), Σάλαι (65΄ Νσούε), Μακρής, Ντε Καμάργκο (46΄Εμπεσίλιο), Ντελατόρε

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X