Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Το σερί μεγαλώνει αφού ούτε το τρίτο ντέρμπι δεν έφερε το ζητούμενο για την ομάδα μας που ήταν η νίκη. Μπορεί να μην αξίζαμε να χάσουμε αλλά αυτό έγινε γιατί η θεία δίκη έκρινε ότι πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη. Και δυστυχώς αυτή ήταν η ΑΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ υστέρησε σε όλους τους τομείς και έστειλε τα πιο ανησυχητικά μηνύματα και ενόψει της συνέχειας.

Δυστυχώς σε κανένα σημείου του αγώνα δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε για να έχουμε καλύτερη τύχη. Η ομάδα μας έχασε κατά κράτος την μάχη στο χώρο του κεντρου αφού οι Μοράις και Βινίσιους είχαν τυπική παρουσία. Το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο αφού ο Μπρεσάν απογοήτευσε ενώ και ο Γιαννιώτας πέρασε απαρατήρητος.

Το πλάνο του Κρίστιανσεν

Το μοναδικό ζητούμενο όσον αφορά το αρχικό σχήμα ήταν ποιους θα επέλεγε για τα δυο άκρα ο προπονητής μας και αυτοί ήταν οι Εφραίμ και Γιαννιώτας. Στο 4-1-4-1 ο Μοράις ήταν μπροστά από τους Καρλάο και Αστίθ ενώ ο Μπρεσάν είχε ρολο συνδετικού κρίκου στην μεσαία γραμμή.

Ο αγώνας

Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα η οποία από την αρχή του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων γεγονός που της επέτρεψε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Με ασφυκτικό πρέσιγκ με το που παίρναμε την μπάλα, κατάφερε να μας κόψει στα δύο χωρίς όμως να είναι απειλητική.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που καταφέραμε να σπάσουμε την πίεση έγινε και η μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν στο 10 όταν σούταρε δυο φορές ο Βινίσιους και μία ο Γιαννιώτας, αλλά και τις τρεις φορές η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο.

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα ήταν πως οι Μπρεσάν και Γιαννιώτας δεν είχαν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι έτσι το βάρος έπεσε στον Εφραίμ ο οποίος όμως ήταν μόνος. Με αυτά τα δεδομένα η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στον Σωτηρίου ο οποίος με τη σειρά του αναγκαζόταν να κινείται εκτός περιοχής.

Τα γεμίσματα της ΑΕΛ μέσα στην περιοχή μας αποκρούονταν αλλά έβγαλαν και αυτοί μια φάση ή οποία ήταν και η πιο μεγάλη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 20 μετά από λάθος του Λάγο η μπάλα κατέληξε στον Σοουζα του οποίου το πλασέ πέρασε μόλις έξω.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ομάδα μας να εξακολουθεί να έχει τα ίδια προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Παρά την αποχώρηση του Τζούνιορ στο 35 η ΑΕΛ συνέχισε να αμύνεται σωστά και καλά έτσι δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα ίδια δεδομένα αφού η ομάδα μας συνέχισε να έχει σοβαρό πρόβλημα στο να κρατήσει την μπάλα και να οργανωθεί σωστά. Ενάντια στη ροή του αγώνα και την προσπάθεια της ΑΕΛ να φτάσει στο γκολ ήρθε στο 57 η ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ όταν ο Σωτήριου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ πέρασε εξω.

Στο 60 έγινε και η πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Ντε Καμάργκο να αντικαθιστά τον Μπρεσάν που δεν ανταποκρίθηκε. Εφτά λεπτά αργότερα έγινε και η δεύτερη κίνηση με την ελπίδα ότι θα άλλαζε κάτι με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Γιαννιώτα.

Σταδιακά η ομάδα μας κατάφερε να λειτουργήσει καλύτερα στην πίεση και τακτική της ΑΕΛ αφού κερδίσαμε μέτρα, κρατήσαμε μπάλα χωρίς όμως να μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρία.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα οδηγούμασταν στην ισοπαλία ήρθε η ήττα. Στο 85 σε μια φάση που δεν ήταν επικίνδυνη ο Αστιθ είχε μια επιδερμική επαφή με τον Αρουαμπαρένα ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ο Δημητρίου έδωσε το πέναλτι. Ο ίδιος έκτελεσε και διαμόρφωσε το 1-0.

Όπως ἠταν φυσικό στη συνέχεια δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αφού οι καθυστερήσεις ήταν το highlight.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Γιαννιώτας, Βινίσιους, Αστιθ

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Μιλάνοφ, Λάγο (88′ Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (60΄ Ντε Καμάργκο), Γιαννιώτας (67 Αλωνεύτης), Εφραίμ, Σωτηρίου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!