Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 0-3

Ο στόχος επιτεύχθηκε αφού η ομάδα μας με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο πέρασε νικηφόρα και αυτή τη φορά από το Τσίρειο. Η επιστροφή στις νίκες ήταν το μοναδικό ζητούμενο, οπότε τα μεγάλα νεκρά διαστήματα, περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ο αγώνας κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα των παικτών μας και τα λάθη των αντιπάλων που έφεραν τα γκολ σε καθοριστικά σημεία. Το δεύτερο ημίχρονο έγινε απλά διαχείριση αποτελέσματος με την ομάδα μας να μένει εκτεθειμένη σε κάποιες φάσεις, χωρίς αυτό να στοιχίσει.

Ο αγώνας

Η πίεση που εξασκούσε η ομάδα μας από ψηλά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στα αρχικά στάδια του αγώνα, κάτι που μας επέτρεψε να ελέγξουμε το ρυθμό και να έχουμε επιθετικούς προσανατολισμούς.

Αυτό έφερε στο 9 την πρώτη ξεκάθαρη ευκαιρία με τον Βοζίνια να αποκρούει το πλασέ του Μπέζιακ κάτι όμως που δεν κατάφερε να κάνει στο 13. Τότε μετά από κλέψιμο της μπάλας ο Μοράις με έξυπνο μακρινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γρήγορο γκολ ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας η οποία όμως δεν συνέχισε το ίδιο καλά, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν μέτρα χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Το νεκρό χρονικό διάστημα μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο ανέδειξε τη γνωστή δυσκολία της ομάδας μας να αναπτυχθεί σωστά αλλά πριν την ανάπαυλα ήρθε και δεύτερο γκολ.

Αφού ο Μπάζιακ έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 41 στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και ασταθή απόκρουση του Βοζίνια σε σουτ του Τάμαρι ο Ιωάννου με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

Με το σημαντικό προβάδισμα το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για τον ΑΠΟΕΛ. Ο παθητικός ρόλος επέτρεψε στην ΑΕΛ να επιβληθεί πλήρως, να πιέσει και να χάσει ευκαιρίες.

Η προβληματική εικόνα ανάγκασε τον Τραμετσάνι να αποσύρει στο 60 τον Ζαχίντ αντικαθιστώντας τον Τάμαρι που δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Η προσπάθεια να ανακτήσουμε τον έλεγχο δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά ο χρόνος πλέον κυλούσε υπέρ μας.

Στο 75 ο Βιντικάλ αντικατέστησε τον Νατέλ που επίσης έδειξε και σε αυτό τον αγώνα να μην έχει την απαιτούμενη φρεσκάδα. Στα λεπτά μέχρι το τέλος το μόνο αξιόλογο ήταν το τρίτο γκολ με τον Αλωνεύτη που πέρασε στον αγώνα στο 84 να εκμεταλλεύεται την ασιστ του Μοράις και στο 90 να κάνει το τελικό 0-3.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σόουζα, Βούρος, Καρλάο

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου, Καζού, Γιάκολις, Μοράις, Σόουζα, Νατέλ (76΄ Βιντιγκάλ), Τάμαρι (61΄ Ζαχίντ), Μπέζιακ (84 Αλωνεύτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!