TNS Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Ξέραμε ότι η ομάδα μας θα παρουσιαζόταν ως ένα βαθμό ανέτοιμη αλλά το ότι θα ήταν ταυτόχρονα και επιπόλαιη έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να μην πετύχει το στόχο της. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν μπόρεσε να εκδηλώσει οργανωμένη επίθεση της προκοπής μείναμε στο 0-0 κάτι που σημαίνει ότι ο επαναληπτικός του ΓΣΠ θα έχει τις ιδιαιτερότητες του.

Η κακή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να επιτεθούμε σωστά ενώ ούτε και οι ατομικές προσπάθειες των Ντε Βινσέτι και Βάντερ μπόρεσαν να φέρουν το γκολ.

Το πλἀνο του Κρίστιανσεν

Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να προτιμά την εντεκάδα που παρέταξε και στο τελευταίο φιλικό, συμπεριλαμβανομένου και του Βάντερμαν που πήρε θεση κάτω από τα δοκάρια. Στο 4-1-4-1 ο Σωτήριου ήταν στην κορυφή με τους Εφραίμ και Βάντερ να καλύπτουν τα δύο άκρα και τον Ντε Βινσέτι να κινείται περισσότερο στον κεντρικό διάδρομο.

Η αμυντική τετράδα είχε τους Αστιθ και Καρλάο στο κέντρο ενώ οι Μιλάνοφ και Αλεξάνδρου ήταν στα δυο άκρα.

Ο αγώνας

Η TNS έκανε ξεκάθαρες από την αρχή τις αμυντικές προθέσεις της αφού είχε σαν κύριο στόχο να μην αιφνιδιαστεί. Με αυτά τα δεδομένα η αμυντική μας γραμμή δεν αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε δυσκολίες και το ζητούμενο ήταν να μπορέσουμε να διασπάσουμε τη διπλή αμυντική ζώνη των Ουαλών.

Αυτό δεν έγινε σχεδόν ποτέ στο πρώτο ημίχρονο αφού δεν είχαμε καλό ρυθμό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει η μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Εφραίμ δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του έτσι το βάρος έπεσε στους Βάντερ και Ντε Βινσέτι οι οποίοι ήταν επίσης στενά μαρκαρισμένοι.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για τον ΑΠΟΕΛ έγινε στο 23 όταν ο Ντε Βινσέτι έκλεψε την μπαλα αλλά το τελικό του σουτ λίγο μετά που προχώρησε δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα η μπαλα να περάσει έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να μπαίνει με περισσότερη διάθεση και την πρώτη καλή φάση να γίνεται στο 49 όταν το σουτ του Εφραίμ πέρασε μόλις εξω. Πολύ νωρίς και με σχετική ευκολία η TNS κατάφερε να απορροφήσει την πίεση και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της, αναδεικνύοντας εκ νέου την μεγάλη δυσκολία που είχαμε στο να επιτεθούμε σωστά.

Η επόμενη καλή φάση έγινε στο 60 όταν ο Μορίας έπιασε ένα καλό σουτ αλλά ο Χαρισον απέκρουσε σε κόρνερ. Με την ομάδα μας να δυσκολεύεται αφάνταστα ο Κρίστιανσεν άλλαξε πλευρές τους Εφραίμ και Βαντερ σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσει την αμυντική γραμμή των Ουαλών.

Η κίνηση αυτή δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα έτσι στο 70 ο προπονητής μας αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή με τον Ορλάντι να περνά στη θεση του Βινίσιους. Τα δεδομένα δεν μπορούσαν να αλλάξουν σε ουσιαστικό βαθμό αφού η ομάδα μας δεν μπορούσε να αντιδράσει σωστά αφού ούτε και οι ατομικές ενέργειες είχαν αποτέλεσμα.

Με καθυστέρηση ο Κρίστιανσεν πέρασε στο 82 τον Αλωνεύτη στη θεση του Εφραίμ αλλά  πλέον ο χρόνος λειτούργησε υπέρ των Ουαλών που έχοντας καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη πίστη πήραν το τιμητικό για αυτούς αποτέλεσμα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μιλάνοφ, Βινίσιους(71′ Ορλάντι), Μοράις, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ(82′ Αλωνεύτης), Βάντερ, Σωτηρίου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!