Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Η ομάδα μας δεν κατάφερε να πάρει το σκορ που ήθελε αφού τα λεγόμενα νεκρά διαστήματα μέσα στο 90λεπτο ήταν τόσο και τέτοια που δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε ένα γκολ. Η πρόκριση θα κριθεί στο επαναληπτικό του ΓΣΠ όπου θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο κύπελο. Σε έναν ακόμα αγώνα ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύτηκε να λειτουργήσει σωστά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ενώ στο διάστημα 25-45 είδαμε και σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Το πλάνο του Φίνκ

Ο προπονητής μας έκανε τις λιγότερες δυνατέ αλλαγές έτσι ώστε να μην χαλάσει τη χημεία της ομάδας αλλά επιχειρόντας να βρει λύσεις στην προβληματική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος. Στο 4-2-3-1 ο Σιέρινταν ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Νάφιου και Εφραίμ να κινούνται στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Γκόμες στο κεντρικό άξονα μπορστά από τους Λάνιγκ και Μοράις.

Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή αφού οι Σέρτζιο και Ρίισε ήταν στα δυο άκρα με τους Καρλάο και Αμορίν στον άξονα.

Ο αγώνας

H ομάδα ξεκίνησε καλά τον αγώνα αφού έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας γεγονός που της επέτρεψε να έχει την κατοχή και να φτάνει με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Καμίνσκι. Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας έγινε στο 13 όταν ο Εφραίμ έκανε το γυριστό σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Χόλγκερσον. Παρά τις πρωτοβουλίες του Νάφιου και την προσπάθεια του Γκόμες να μοιράσει παιχνίδι, μετά το πρώτο 20λεπτο επικράτησε η νευρικότητα.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ανόρθωση να ανασυνταχθεί και να αρχίσει να πιέζει. Στο 25 οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν το πλασέ του Αμπουρτζάνια αποκρούστηκε πριν η μπάλα περάσει τα δίκτυα.

Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να μπορεί να οργανωθεί σωστά αφού ο Σιέρινταν ήταν αποκομμένος και όταν έπαιρνε μπάλα ήταν ακίνδυνος και χωρίς στηρίγματα. Μια μεμονωμένη φάση στο 35 ήταν η καλύτερη μας στιγμή όταν το πλασέ του Ιρλανδού αποκρούστηκε από τον Καμίνσκι.

Η Ανόρθωση συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη και στο 35 ο Πάρντο χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ως τελευταίος αμυντικός αλλά στην έξοδο του τραυματίστηκε για να γίνει αλλαγή και στη θέση του να περάσει ο Χιώτης.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Χιώτης έδειξε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ του σουτ του Μάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νευρικά και για τις δυο ομάδες αφού τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Η ομάδα μας ήταν αυτή που έδειξε να έχει την μεγαλύτερη δυσκολία στο να κρατήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά αφού ούτε από τα άκρα αλλά ούτε από τον κεντρικό άξονα μπορούσαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τον Φινκ να κάνει στο 70 τη δεύτερη κίνηση βάζοντας στον αγώνα τον Τζιμπούρ στη θέση του Γκόμες, θέλοντας να δώσει στηρίγματα στον απελπιστικά μόνο Σιέρινταν. Στο 76 η ομάδα μας έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Τζιμπούρ έδωσε στον Σιέρινταν ο οποίο από πολύ καλή θέση πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα.

Στο 78 ο Φινκ έκανε και την τελευταία του αλλαγή με τον Ντε Βινσέτι να αντικαθιστά τον Νάφιου που δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα έπρεπε. Στα λεπτά μέχρι το τέλος η ομάδα μας έλεγξε τον αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο ζητούμενο.

Κίτρινες: Καρλάο

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο (41΄ Χιώτης), Αμορίν, Καρλάο, Ρίισε, Σέρτζιο, Λάνιγκ, Μοράις, Ναφίου (78′ Ντε Βινσέτι), Εφραίμ, Γκόμες (70 Tζιμπούρ), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!