Ανόρθωση Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Ακόμα και με μια προβληματική απόδοση η ομάδα μας έφτασε στο ζητούμενο αφού έφυγε με τη σπουδαία νίκη από την αφιλόξενη έδρα της Ανόρθωσης. Το γκολ του Σωτήριου μόλις στο όγδοο λεπτό αποδείχτηκε αρκετό αφού η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας ήταν πολύ καλή.

Ο τραυματισμός του Γιαννιώτα και η αναγκαστική αλλαγή στέλνει ανησυχητικά μηνύματα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο αγώνας

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε από την αρχή να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα κρατώντας περισσότερο την μπάλα. Η απάντηση της ομάδας μας ήταν γκολ στην πρώτη ουσιαστική επίθεση μας. Αυτό έγινε στο 8 όταν μετά από αντεπίθεση ο Λάγο από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο επερχόμενος Σωτήριου με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 0-1 ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα μας αλλά δεν ήταν αρκετό για να βοηθήσει στο να αλλάξει η ροή του αγώνα. Και αυτό γιατί ήταν οι γηπεδούχοι που συνέχισαν να ελέγχουν και να επιδιώκουν τη φάση που θα έφερνε το γκολ.

Αυτό δεν έγινε γιατί καταφέραμε να αμυνθούμε σωστά αλλά στο επιθετικό κομμάτι δεν βλεπόμασταν. Οι Μοράις και Κάνας δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπαλα ενώ ούτε από τα άκρα μπορούσαν να εκδηλωθούν οργανωμένες προσπάθειες.

Ενάντια στη ροή του αγώνα μια αντεπίθεση στο 31 και αδράνεια των αμυντικών της Ανόρθωσης έφερε τον Μπαράλ σε θεση βολής αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Η Ανόρθωση έφτιαξε μια καλή προϋπόθεση με τον Ράγιος στο 36 αλλά τίποτα περισσότερο έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Αναστάσιου μας πήρε στα αποδυτήρια με το υπέρ μας σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τον ίδιο ουσιαστικά σκηνικό με την Ανόρθωση να κρατά περισσότερο την μπαλα αλλά να μην μπορεί να φτάσει ούτε καν στις προϋποθέσεις για το γκολ και τον ΑΠΟΕΛ να έχει ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς.

Η τρομερή δυσκολία στο να κρατήσουμε μπαλα με τρόπο δημιουργικό ανάγκασε τον Κρίστιανσεν να περάσει στον αγώνα τον Μπερτόλιο στο 68. Ο Αργεντινός μπόρεσε να βοηθήσει αφού έκανε αισθητή την παρουσία.

Ήταν μάλιστα αυτός που σέρβιρε στον Ντε Καμάργκο στην μοναδική αξιόλογη φάση του δευτέρου ημιχρόνου αλλά ο Κόπριβετς απέκρουσε σωτήρια. 

Στα τελευταία λεπτά έγινε ακόμα πιο σωστή διαχείριση αφού σταμάτησαν οι γιομες στην αντίπαλη περιοχή έτσι το τελικό σφύριγμα του Αναστασίου έφερε και την μεγάλη νίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινη: Μοράις, Γιαννιώτας, Μπερτόλιο

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (76΄ Αλωνεύτης), Βάντερ (68΄ Μπερτόλιο), Μπαράλ, Σωτηρίου (85΄ Ντε Καμάργκο)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!