ΑΠΟΕΛ Vs Αεκ 1-1

Η εδαφική υπεροχή και το ότι προηγηθήκαμε στο σκορ δεν ήταν αρκετά για να βάλουμε βάσεις πρόκρισης. Το τελικό σκορ όπως διαμορφώθηκε με τα δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκό για την Αεκ η οποία εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματικότητα της.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ήταν αυτή που άρχισε καλύτερα τον αγώνα αφού είχε την κατοχή και με επιθετικούς προσανατολισμούς. Η υπεροχή έφερε την πρώτη καλή φάση στο 8 όταν η μπάλα πέρασε έξω μετά από σουτ του Μπάλογκ ενώ στο 17 έγινε η φάση που έφερε το κερδισμένο πέναλτι όταν ο Εφραίμ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή.

Η εκτέλεση του Ζαχίντ ήταν εύστοχη και το 1-0 η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Η διάθεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας μας έφεραν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 34 αλλά ο Τέτε απέκρουσε σωτήρια την μπάλα προ του Βιντιγκάλ.

Ενάντια στη ροή του αγώνα η Αεκ κατάφερε να φτάσει στο γκολ όταν στο 34 ο Σάστρε έκανε ένα πλασέ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρόμο. Το 1-1 ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη μέσα από την οποία γιγαντώθηκε η μοναδική φάση που δεν βγήκαν σωστά τα μαρκαρίσματα στην άμυνα μας.

Τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και η αδυναμία να οργανωθούμε σωστά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, συνεπώς στο 61 ο Τραμετσάνι έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Τάμαρι να αντικαθιστά τον Βιντιγκάλ.

Η νευρικότητα στην άμυνα και η αδυναμία να περιοριστεί ο Ακοράν επέτρεψαν στην Αεκ να γίνεται απειλητική αλλά με την πάροδο του χρόνου τον ΑΠΟΕΛ να επανακτά τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Τάμαρι πήρε τις πρωτοβουλίες που αναμενόταν αλλά η ανάγκη για ένα ακόμα γκολ οδήγησε σε διπλή αλλαγή στο 75 με τους Μπέζιακ και Γιάκολι να αντικαθιστούν τους Μπάλογκ και Ζαχίντ αντίστοιχα.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για ένα δεύτερο γκολ με πιο χαρακτηριστική την τεράστια ευκαιρία που χάθηκε στο 87 όταν η μπάλα πέρασε μόλις έξω σε πλασέ του Μπέζιακ, το τελικό σφύριγμα του Νικολάου δεν άλλαξε το σκορ.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Ιωάννου, Σόουζα

ΑΠΟΕΛ:
Ρομό, Μερκής, Ιωάννου, Βούρος, Φακινέττι, Μοράις, Σόουζα, Εφραίμ, Βιντιγκάλ(63′ Τάμαρι), Ζαχίντ(76′ Γιάκολις), Μπάλογκ(76′ Μπέζιακ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!