ΑΠΟΕΛ Vs Αέλ 3-1

Η ομάδα μας πέτυχε το ζητούμενο που ήταν η επιστροφή στις νίκες έστω και αν σκόρπιε τον προβληματισμό με την απόδοση της. Ο Ντε Καμάργκο που για 80 λεπτά βολόδερνε λόγω των γνωστών προβλημάτων μας ήταν ο λυτρωτής που με δυο γκολ έδωσε τους βαθμούς που μας διατηρούν ζωντανούς.

Ο αγώνας

Από την αρχή η ΑΕΛ έκανε ξεκάθαρους τους προσανατολισμούς της που δεν ήταν άλλοι από το να αμυνθεί στο δικό της μισό και να επιχειρήσει με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα μας. Αυτό μας έδωσε την κατοχή της μπάλας η οποία όμως δεν ήταν αποτελεσματική.

Οι Αλωνεύτης και Ντελατόρε ήταν καλά κλεισμένοι στα δυο άκρα ενώ η αργή ανάπτυξη έκανε ακόμα πιο προβλεπτές τις ατομικές ενέργειες του Εμπεσίλιο από τον κεντρικό διάδρομο. Με αυτά τα δεδομένα ο Ντε Καμάργκο αναγκαζόταν να κινείται σε χώρους που ήταν ακίνδυνος αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με προϋποθέσεις στην περιοχή του Βοζίνια.

Πέραν όμως της δυσκολίας στο οργανωτικό ήμασταν ευάλωτοι όταν χάναμε την μπάλα στο δικό τους μισό αφού σε 2-3 φάσεις η αμυντική μας γραμμή βρέθηκε εκτός ισορροπίας αλλά οι αντίπαλοι δεν λειτούργησαν σωστά.

Με αυτά τα δεδομένα το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια τελική της προκοπής από μακρινό σουτ του Εμπεσίλιο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα μας να είναι ακόμα πιο νωχελική, νευρική και ασύνδετη γεγονός που ανάγκασε τον Μπαλταζάρ να κάνει στο 60 την πρώτη κίνηση. Ο Σάλαι πέρασε στον αγώνα στη θέση του Ντελατόρε σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε καλύτερο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αφού ο Εμπεσίλιο ήταν μόνος και σχεδόν προκλητικός.

Στο 69 η ΑΕΛ έχασε τρομερή ευκαιρία όταν μια από τις γνωστές ηλίθιες ολιγωρίες στην άμυνα μας έφερε τον Μπενίτεθ απέναντι από τον Πέρεθ αλλά ο δικός μας απέκρουσε σωτήρια το πλασέ.

Στο 71 ο Μπαλταζάρ απέσυρε τον αρνητικό και πάλι Εμπεσίλιο για να περάσει στη θέση του τον Ποτέ σε μια νέα προσπάθεια να δώσει στην ομάδα μας επιπλέον ώθηση ενώ οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν στο 75 με την είσοδο του Ορ αντί του Αλωνεύτη.

Ο Ποτέ έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 76 έπιασε μια κεφαλιά η οποία όμως αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας άνοιξε με την ΑΕΛ να γίνεται επικίνδυνη εκμεταλλευόμενη και τα δικά μας λάθη. Στο πιο εξωφρενικό με πρωταγωνιστή τον Μερκή γλιτώσαμε το γκολ και στην επόμενη φάση σκοράραμε. 

Στο 81 ο Ποτέ έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ντε Καμάργκο με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0. Το γκολ έφερε τη λύτρωση και οδήγησε πέντε λεπτά αργότερα και στο δεύτερο γκολ όταν ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Τα τελευταία λεπτά όμως επιφύλαξαν άλλα δυο τέρματα με την ΑΕΛ αρχικά να μειώνει σε 2-1 στο 90 και τον Μοράις να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με πέναλτι στο 93.

Κίτρινες: Εμπεσίλιο, Καρλάο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Νσούε, Ιωάννου, Μερκής, Καρλάο, Μοράις, Εμπεσίλιο (71΄ Ποτέ), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (76΄ Ορ), Ντελατόρε (60΄Σάλαι), Ντε Καμάργκο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X