ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 1-0

Το ΑΠΟΕΛ στο πιο καθοριστικό ραντεβού της φετινής χρονιάς βροντοφώναξε παρών και σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς μας. Η νίκη της ομάδας μας έχει τεράστια σημασία κυρίως από ψυχολογικής άποψης αφού πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί στο πιο ψηλό σημείο του βαθμολογικού πίνακα. Οι δυο νίκες επί των ανταγωνιστών μας αποτελούν την πιο κατηγορηματική απάντηση και παρόλο που δεν ξεχνούμε τις απαράδεκτες απώλειες κρίνουμε ότι μπορούν να αποφευχθούν στη συνέχεια. Το ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερο τη νίκη και με τον προπονητή μας να κάνει όλα όσα έπρεπε κέρδισε τον μεγάλο μας αντίπαλο.

Το γκολ του κορυφαίου Μιροσάβλιεβιτς στο 63′ αποδείχτηκε χρυσό αφού αν και ελέγχαμε τον αγώνα σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο δεν μπορέσαμε να εξαργυρώσουμε την υπεροχή με δεύτερο γκολ.

Όπως αναμενόταν το αρχικό σχήμα ήταν το ίδιο με τον τελευταίο αγώνα και από την αρχή η ομάδα μας επιχείρησε και εν μέρει κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Παρόλο που ο Κοσόφσκι δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα καταφέραμε α δημιουργήσουμε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Νάγκι. Πολύ νωρίς η Ανόρθωση κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Το πλάνο του Κετσπάγια διαφοροποιήθηκε πολύ νωρίς αφού ο Σάβιο τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημίχρονο έγινε στο 28′ όταν το σουτ του Μιροσάβλιεβιτς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε έξω. Στη συνέχεια ο ρυθμός της ομάδας μας έπεσε κατακόρυφα ενώ η πίεση των φιλοξενούμενων δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση και το κουβάλημα της μπάλας, με τους μεσοαμυντικούς και κυρίως τον Σατσία να μη δίνει τις απαραίτητες βοήθειες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή η οποία αποδείχτηκε και καθοριστική. Πέρασε τον Πίντο στη θέση του Σατσιά και άλλαξε τη διάταξη της ομάδας σε 4-1-4-1 με τον Μιροσάβλιεβιτς στην κορυφή και τον Ονουάτσι να περνά στην αριστερή πλευρά.

Το ΑΠΟΕΛ έγινε πιο κινητικό και με καλύτερο ρυθμό έδειξε από την αρχή ότι θα επιζητούσε το γκολ. Η Ανόρθωση συνέχισε να λειτουργεί με σκοπό να μη δεχτεί γκολ παρά να σημειώσει κάποιο και θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ πιο νωρίς όταν ο Μιροσάβλιεβιτς πήρε πάσα από τον..Δέλλα αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Στο 63′ το ΓΣΠ πήρε φωτιά αφού στο λεπτό αυτό ο Ονουάτσι με έξυπνη κίνηση μέσα στην περιοχή έδωσε την μπάλα στο Σέρβο ο οποίο αυτή τη φορά ήταν εύστοχος κάνοντας με πλασέ το 1-0.

Το γκολ ήταν το επιστέγασμα της πολύ καλής προσπάθειας και το ζητούμενο στα εναπομείναντα λεπτά ήταν η διαφύλαξη του. Αυτό έγινε σχετικά εύκολα έστω και αν έγινε το αναμενόμενο από πλευράς Κετσπάγια ο οποίος έριξε στον αγώνα τους Φρούσσο και Σόσιν.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας ήταν άψογη ενώ ο Χιώτης ενέπνεε τεράστια εμπιστοσύνη στις εξόδους του. Με αυτά τα δεδομένα το φρεσκάρισμα της μεσαίας γραμμής έγινε με την είσοδο του Μιχαήλ στο 79′ ο οποίος αντικατέστησε τον Ονουάτσι. Έχοντας απέναντι μας την πιο τυχερή ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία λεπτά ήταν δύσκολα αφού υπήρχε και ο πάντα απρόβλεπτος Τράττος ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εκνευρίσει τους πάντες.

Παρόλα αυτά οι παίκτες μας κατάφεραν σχετικά εύκολα και πάνω από όλα δίκαια να διατηρήσουν το προβάδισμα του ενός γκολ και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι τη σπουδαία νίκη.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Φλορέα, Πουρσαϊτίδης, Κόντης, Μπρούσερ, Μοράις, Σατσιάς (46΄ Πίντο), Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι (89΄ Χρίστου), Μιροσάβλιεβιτς, Ονουάτσι (79΄ Μιχαήλ)

Κίτρινες: Πίντο, Κοσόφσκι. Μιροσάβλιεβιτς

  • Διατέθηκαν 11566 εισιτήρια και οι περίπου 9 χιλιάδες οπαδοί μας δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το ζητούμενο πλέον για όλους μας είναι σταθούμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα δίπλα στην ομάδα.
  • Τα ρεζιλίκια της Ανόρθωσης δεν μπορούσαν να περάσουν στο ντούκου από τους οπαδούς μας. … Με την είσοδο της Ανόρθωσης εκατοντάδες χαρτονομίσματα έπεσαν μπροστά από τον πάγκο της Ανόρθωσης με τον προπονητή της να χαμογελά με αμηχανία.
  • Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης γιόρτασε την ονομαστική του εορτή με ακόμα μια νίκη επί της πρώην του ομάδας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X