ΑΠΟΕΛ Vs Ανόρθωση 2-0

Η ομάδας μας έκανε το καθήκον της και κάτι παραπάνω αφού επικράτησε δίκαια και κατά κράτος της Ανόρθωσης εξασφαλίζοντας θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και προεκτάσεις αφού ήρθε μέσα από ένα ριζικό φρεσκάρισμα που έκανε ο Φινκ. Οι λεγόμενες ρεζέρβες ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό έστω και αν χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι την είσοδο του Τζιμπούρ για να έρθουν τα γκολ. Ο τρομοκράτης με δυο γκολάρες έκανε τη διαφορά δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα μας. Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας προχώρησε σε μαζικές αλλαγές κάνοντας και με το παραπάνω πράξη την εξαγγελία του για φρεσκάρισμα. Συνολικά υπήρξαν 9 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Ανόρθωσης συμπεριλαμβανομένων των Εφραίμ και Χαραλαμπίδη που ήταν εκτός αποστολής. Ο Κίσσας ήταν κάτω από τα δοκάρια ενώ επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τον Χριστοφίδη να παίρνει τη θέση του Σέρτζιο. Ο Αντωνιάδης ήταν στο αριστερό άκρο και στο κέντρο της άμυνας οι Καρλάο και Κακά.

Στο 4-2-3-1 οι Αρτυματάς και Μοράις ήταν τα δυο αμυντικά χαφ ενώ σε ρόλο οργανωτή ο Γκόμες έχοντας στα άκρα του Νάφιου και Σωτηρίου, ενώ ο Σιέρινταν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ίσως και απρόσμενα για αρκετούς οπαδούς μας ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα αφού έχοντας πολύ καλό ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας κατάφερνε να φτάνει με σχετική ευκολία στην περιοχή του Καμίνσκι. Σαν αποτέλεσμα στα πρώτα 15 λεπτά δημιουργήθηκαν τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 6 ο Σέρινταν έκλεψε από τον Καμίνσκι, έδωσε στον Γκόμες το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο έξω.

Ο Ιρλανδός ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση στο 13 όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γκόμες βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Στα αξιοσημείωτα ήταν και η ευκαιρία του Γκομες ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το λάθος του Καμίνσκι με την μπάλα να περνά έξω μετά το πλασέ του.

Παρά την ισορροπημένη κατοχή ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που ήταν πιο απειλητικός και έφτανε με σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή με τον Σωτηρίου να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του κάτι όμως που δυσκολεύτηκε να κάνει ο Νάφιου.

Η Ανόρθωση στο διάστημα αυτό δεν κατάφερε να επιτεθεί με αξιώσεις ενώ έδειχνε να επιδιώκει να μην δεχτεί γκολ παρά να πετύχει κάποιο. Στην μοναδική καλή της φάση στο πρώτο ημίχρονο ο Κίσσας έδειξε ετοιμότητα αποκρούοντας το σουτ του Κάλβο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα αφού η Ανόρθωση κατάφερε να αμυνθεί καλύτερα κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Καμίνσκι. Παρόλα αυτά ήταν ο ΑΠΟΕΛ που έφτασε στην πρώτη ευκαιρία στο 53 η οποία ήταν κραυγαλέα, όταν ο Σωτηρίου εξ επαφής έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

Στο 62 ο Φινκ απέσυρε τον Νάφιου που έδειξε να αντιμετωπίζει και κάποιο πρόβλημα με τον Τζιμπούρ να περνά στον αγώνα σε μια προσπάθεια να έρθει το γκολ, με τον Σιέρονταν να μετακινείται στο αριστερό άκρο. Η προσπάθεια απέκτησε ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα όταν στο 65 ο Σέρτζιο πέρασε στη θέση του Χριστοφίδη.

Οι κινήσεις του Φινκ έφεραν αποτέλεσμα άμεσα αφούυ στο 67 η σέντρα ακριβείας του Σέρτζιο βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζιμπούρ που με κεφαλιά οβίδα κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα.

Στη συνέχεια η ομάδα μας διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα αφού δεν επέτρεψε στην Ανόρθωση να γίνει απειλητική ενώ στο 79 ήρθε το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα. Στο λεπτό αυτό ο Τζιμπούρ έγινε δέκτης της μπάλας και με ένα φοβερό πλάγιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 2-0.

Κίτρινες: Αντωνιάδης, Χριστοφίδης

ΑΠΟΕΛ
Kίσσας, Κακά, Καρλάο, Χριστοφίδης (65΄ Σέρτζιο), Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς, Γκόμες, Σωτηρίου, Ναφίου (62΄ Τζιμπούρ), Σέρινταν

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X