ΑΠΟΕΛ Vs Astana 1-0

Η θέληση για τη νίκη ήταν αρκετή για να πετύχουμε το στόχο μας παρά τις αγωνιστικές αδυναμίες που παρατηρήθηκαν σε ένα ακόμα αγώνα. Η επικράτηση με τη στενότερη νίκη υπό τις περιστάσεις κρίνεται καλό αποτέλεσμα αφού η ομάδα μας ήταν νευρική και ασύνδετη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Καζού βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο αφού επιβεβαίωσε τις αμυντικές του αδυναμίες αλλά και την ικανότητα του να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο όταν η ομάδα επιτίθεται, γεγονός που του έπρεπε να σκοράρει.

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα μέσα από τον οποίο επιβεβαιώθηκε ότι η έγνοια της Αστανα ήταν να μην αιφνιδιαστεί με ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη με τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας κατάφερνε να κρατά την μπάλα μακριά από την περιοχής της και παράλληλα να προσπαθεί να επιτεθεί από την πλευρά του Καζού.

Το οργανωτικό βάρος από πλευράς μας έπεσε στους Τάμαρι και Σαλαι οι οποίοι με ατομικές ενέργειες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα αλλά ήταν δύσκολο να βρουν τον Ντελατορε σε θέση βολής.

Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 14 όταν με ωραία κίνηση ο Τάμαρι, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Έριτς να αποκρούει με τα πόδια. Στο 18 ήταν η σειρά του Ζαχιντ να προσπαθήσει για το γκολ όταν το συρτό του σουτ πέρασε μόλις έξω.

Η εξέλιξη του αγώνα επιβεβαίωσε ότι ο Ζαχιντ και αυτή τη φορά δυσκολευόταν να Παρί πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε επικίνδυνοι και δημιουργικοί από τον κεντρικό διάδρομο. Αυτό έκανε και τον Ντελατορε ακίνδυνο αφού η μπάλα δεν έφτανε καν σε αυτόν

Η Αστανα επιχείρησε να επιτεθεί και υπό τις περιστάσεις τα κατάφερε μια χαρά αφού σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις μας υπενθύμισε τα αμυντικα μας προβλήματα.

Η εξάρτηση στις ατομικές ενεργείες των δυο ακραίων ήταν κάτι παραπάνω από έντονη με τον Σαλαι να χάνει πολύ καλη ευκαιρία στο 40 όταν το πλασέ του πέρασε μόλις έξω ενώ όλες οι προσπαθείες του Τάμαρι είχαν προβληματικά τελειώματα γεγονός που έκανε ακόμα ποπ νευρικό τον μικρό και την κερκίδα.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου επιβεβαίωσαν ότι η Αστανα θα συνέχιζε με την ίδια τακτική αφού κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους ενώ στις αντεπιθέσεις της ήταν απειλητική.

Αυτό έγινε ξεκάθαρο όταν ο Βαντερμαν με δυο συνεχόμενες αποκρούσεις σε φαση διαρκείας κράτησε το μηδέν. Με τον Τάμαρι να μην μπορεί να τελειώσει φάση από δεξιά ο Μπαλταζαρ του άλλαξε πλευρά με τον Σαλαι ενώ στο 61 έγινε και η πρώτη αλλαγή με τον Ρεζα να περνά στη θέση του Ντελατορε.

Η νευρικότητα συνέχισε να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών με τον Καζού να κάνει άδεια λάθη ενώ πι Σοουζα και Ζαχιντ παρά τις προσπάθειες τους δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Στο 73 ο Εφραίμ με καθυστέρηση πέρασε στον αγώνα στη θέση του Τάμαρι σε μια προσπάθεια να οργανωθούμε καλύτερα. Η αλλαγή αποδείχτηκε χρυσή αφού ήταν αυτός που έφερε το γκολ στο 79 όταν ένα άψογο πλασέ του έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη επιστροφή ο Καζού με κεφάλια τη έστειλε στα δίκτυα.

Το 1-0 έπρεπε να τύχει σωστής διαχείρισης  κάτι που έγινε εφικτό αφού μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι.

Κίτρινη: Σοουζα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Νσούε, Βούρος, Καρλάο, Καζού, Σόουζα, Μοράις, Ζαχίντ (88 Γκέντσογλου), Σάλαϊ, Τάμαρι (73 Εφραίμ), Ντελατόρε (61΄ Ρέζα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X