ΑΠΟΕΛ Vs Ερμής 2-1

Το σερί νικών συνεχίστηκε αλλά επιβεβαιώθηκε πόσο δύσκολο θα ήταν να κερδίσουμε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα την ίδια ομάδα. Αυτό έγινε γιατί ο ΑΠΟΕΛ ήταν επιπόλαιος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά και γιατί είχε απέναντι του έναν προκλητικό διαιτητή.

Ο Σάλλαι που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν μπόρεσε να δώσει τις απαιτούμενες βοήθειες ήταν ο λυτρωτής όταν στο 80 με ένα κεραυβόλο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στα αρνητικά περνά ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Καρλάο.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ήταν περίεργο αφού εκεί που όλα έδειχναν ότι κάναμε το καλύτερο ιδανικό ξεκίνημα με το ωραία σε εκτέλεση γκολ του Εμπεσίλιο στο τέταρτο λεπτό, δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση.

Μετά από μια εκτέλεση φαουλ και ολιγωρία της άμυνας μας η μπάλα στρώθηκε στον αμαρκάριστο Νταμτσέφσκι που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-1 σε χρόνο ρεκόρ ανάγκασε την ομάδα μας να εξακολουθήσει να επιδιώκει το γκολ που θα της έδινε εκ νέου το προβάδισμα. Επίσης νωρίς έγινε και η πρώτη αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική όταν στο 11 ο Καρλάο μετά από μαρκάρισμα πάικτη του Ερμή αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Στη συνέχεια η ομάδα μας κράτησε μπάλα έχοντας όμως δυσκολία στην τελική πάσα γεγονός που έκανε δύσκολη τη δημιουργία φάσεων. Ο Ντε Καμάργκο έχασε την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 33 αλλά το πλασέ του δεν ήταν δυνατό με αποτέλεσμα να αποκρούσει αμυντικός.

Ο Ερμής λίγο έλειψε να το γυρίσει όταν στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντίνου βρέθηκε απέναντι από τον Πέρεθ αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η πίεση στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έφερε ευκαιρίες αλλά την προκλητική ανοχή του διαιτητή Τσούκκα ο οποίος αρνήθηκε σε δυο περιπτώσεις να καταλογίσει πέναλτι όταν παίκτες του Ερμή απέκρουσαν την μπάλα με το χέρι.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ήταν καλό για την ομάδα μας αφού παρά τη διάθεση των παικτών δεν υπήρχαν λύσεις απέναντι στην τακτική του Ερμή. Ο Τσούκκας ήταν και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής όταν στο 58 δεν έδωσε το τρίτο πέναλτι σε ανατροπή του Ντε Καμάργκο.

Στο 66 ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Μπερτόλιο να περνά στη θέση του Αντωνίου που υστέρησε σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει καλύτερα η μεσαία γραμμή.

Η πίεση έφερε ευκαιρίες και το δοκάρι του Ζαχίντ στο 72 ενώ προηγουμένως χάθηκε καλή ευκαιρία και με τον Μπερτόλιο.

Η είσοδος του Ποτέ στο 74 αντί του Βούρου έκανε ακόμα πιο επιθετικό τον ΑΠΟΕΛ με επιπλέον παίκτη στην περιοχή κάτι που βοήθησε να ανοίξουμε την άμυνα του Ερμή.

Αυτό έγινε με ιδανικό τρόπο στο 80 όταν ο Σαλλάι βρέθηκε σε θέση βολής και με άψογο σούτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 2-1 έφερε τη λύτρωση και τη δίκαιη νίκη αφού στη συνέχεια έγινε σωστή διαχείριση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Κίτρινες: Σόουζα

ΑΠΟΕΛ:
Πέρεθ, Βούρος (74΄ Ποτέ), Μερκής, Καρλάο (11΄ Ρουέδα), Αντωνίου (66΄ Μπερτόλιο), Ορ, Σόουζα, Ζαχίντ, Εμπεσίλιο, Σάλαϊ, Ντε Καμάργκο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!