ΑΠΟΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 4-0

Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω αφού ένα αρκετά καλό και αποτελεσματικό δεύτερο ημίχρονο έφερε την άνετη επικράτηση επί του Εθνικού. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα και οι τρεις ασιστ του Χαραλαμπίδη ήταν τα highlights του 4-0. Οι Λάνιγκ. Ρίισε, Εφραίμ και Τζιμπούρ χρίστηκαν σκόρερ ενώ ο Παπαφώτης είχε απρόσμενα ντεμπούτο ως βασικός. Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας επιφύλαξε μια έκπληξη όσον αφορά το αρχικό σχήμα και πιο συγκεκριμένα τον παίκτη που θα είχε ρόλο οργανωτή στη μεσαία γραμμή αφού προτιμήθηκε ο Παπαφώτης αντί των Γκόμες ή και Νάφιου. Στο 4-2-3-1 ο Τζιμπούρ ήταν ο προωθημένος με τους Εφραίμ και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα ως στηρίγματα του Αλγερινού ενώ οι Μοράις και Λάνιγκ ήταν στο κεντρικό άξονα.

Η αμυντική τετράδα ήταν η αναμενόμενη με τους τους Ρίισε και Σέρτζιο στα δυο άκρα και τους Αμορίν και Κακά στον κεντρικό άξονα.

Ο αγώνας

Το σκηνικό από την αρχή ήταν το αναμενόμενο με την ομάδα μας να έχει την κατοχή και τον Εθνικό να αμύνεται στο δικό του μισό σε μια προσπάθεια να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Η προσπάθεια να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι σέντρες προς την περιοχή αποκρούονταν εύκολα. Η δυσκολία να φτάσουμε με αξιώσεις στην περιοχή ήταν ευδιάκριτη και αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η φάση στο 19 που έφερε και το γκολ.

Στο λεπτό αυτό η παράλληλη μπαλιά του Χαραλαμπίδη από δεξιά κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο σωστά τοποθετημένος Λάνιγκ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 βοήθησε να φύγει το άγχος του γκολ αλλά δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα.

Η ομάδα μας χωρίς να έχει καλό ρυθμό δεν μπορούσε να εξασκήσει την πίεση που θα έφερνε το λάθος και θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για το γκολ. Ο Εθνικός με τη σειρά του δεν μπορούσε να επιτεθεί με αξιώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την ομάδα μας αφού στο 49 ήρθε ο δεύτερο γκολ που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Ο Χαραλαμπίδης όπως και στο πρώτο γκολ έστειλε με σέντρα την μπάλα στον Ρίισε που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 2-0 έδωσε περισσότερη άνεση στις κινήσεις των παικτών μας αφού και ο Εθνικός επιχείρησε να βγει από τα καρέ του, έτσι δημιουργήθηκαν δυο ευκαιρίες για γκολ με τον Τζιμπούρ. Η πρώτη κίνηση από τον Φινκ έγινε στο 65 με τον Σιέρινταν να αντικαθιστά τον Παπαφώτη.

Η υπεροχή και ανωτερότητα της ομάδας μας ήταν έντονη και στο 73 το σκορ πήρε διαστάσεις όταν η 3η ασίστ του Χαραλαμπίδη είχε σαν αποδέκτη τον Εφραίμ που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 3-0.

Ο χορός των τερμάτων είχε συνέχεια αφού δυο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Τζιμπούρ να χριστεί σκόρερ όταν με γυριστό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ίσως και φυσιολογικά έτσι το μέχρι το τέλος δεν έγινε κάτι αξιόλογο.

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Αμορίν, Κακά, Ρίισε, Σέρτζιο, Λάνιγκ, Μοράις, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ (74΄ Ναφίου), Παπαφώτης (65΄ Σέρινταν), Τζιμπούρ (85 Γκόμες)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!