ΑΠΟΕΛ Vs Maccabi 0-0

Οι ελπίδες μας για ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων και πρόκριση εξανεμίστηκαν απόψε αφού δεν ήρθε η νίκη που θέλαμε. Το νέο 0-0 με την Maccabi ήταν η φυσιολογική εξέλιξη ενός αγώνα αφού η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που έπρεπε για να έρθει το πολυπόθητο γκολ που ίσως να ήταν αρκετό. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τις γνωστές δυσκολίες στη δημιουργία ευκαιριών αφού ούτε και η επιλογή των Μαντούκα-Αλωνεύτη ως επιθετικό δίδυμο δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Δώνης επιφύλαξε μια έκπληξη αφού ο προτιμήθηκε ο Σολωμού αντί του Αλεξάνδρου, γεγονός που έφερε τον Χαραλαμπίδη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Κατά τα άλλα τα άτομα που απάρτιζαν την εντεκάδα σε διάταξη 4-4-2 ήταν τα αναμενόμενα. Οι Αλωνεύτης και Μαντούκα αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο ενώ το αντίστοιχο στο άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Μοράις και Βινίσιους.

Η ομάδα μας επιχείρησε να μπει δυνατά στον αγώνα σε μια προσπάθεια να πιέσει αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό αφού η Maccabi αμυνόταν σωστά ενώ με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερνε να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή φάση ήρθε μόλις στο 7 και ήταν για την ομάδα μας αλλά η κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Από πλευράς των Ισραηλινών ο Ιντζχάκι ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης και αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής σε δυο περιπτώσεις χωρίς όμως να είναι εύστοχος. Η Maccabi επιχειρούσε και κατάφερνε με τις γρήγορες αντεπιθέσεις της να δημιουργεί προϋποθέσεις ενώ στο ίδιο διάστημα η ομάδα μας δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα και να γίνει δημιουργική.

Η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στους Αλωνεύτη και Μαντούκα ενώ οι Μοράις και Βινίσιους ήταν εκ των πραγμάτων επικεντρωμένοι στο να αναχαιτίζουν παρά να βοηθούν στο οργανωτικό κομμάτι.

Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξουν μεγάλες φάσεις μπροστά στα δυο καρέ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή από πλευράς ΑΠΟΕΛ αφού ο Δώνης πέρασε στον αγώνα τον Αλεξάνδρου στη θέση του Σολωμού. Οι εσωτερικές αλλαγές ήταν οι αναμενόμενες με τον Χαραλαμπίδη να περνά στη φυσική του θέση και τον Νεκτάριο να καλύπτει το αριστερό άκρο.

Η εικόνα μέχρι και το 60 παρέμεινε η ίδια με αυτήν του πρώτου ημιχρόνου που ήθελε την ομάδα μας να μην μπορεί να απειλήσει, γεγονός που οδήγησε στη δεύτερη αλλαγή με τον Γκονσάλβες να περνά στη θέση του Μαντούκα.

Η συνέχεια επιφύλαξε ένα καλό πεντάλεπτο για την ομάδα μας διάστημα στο οποίο πιέσαμε και στην πιο αξιόλογη φάση ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Γκονσάλβες. Ο χρόνος λειτουργούσε πλέον εις βάρος μας έτσι ο Δώνης δοκίμασε και ένα σχήμα με τον Σιέρινταν στην κορυφή της επίθεσης ο οποίος πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη.

Ο Πάρντο στο 75 μας έσωσε διώχνοντας σε κόρνερ ενώ μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση.

Κίτρινες: Ολιβέιρα (χάνει τον αγώνα με την Eintracht)

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Σέρτζιο, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Καμπράλ, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (74 Σιέρινταν), Σολωμού (46 Αλεξάνδρου), Αλωνεύτης, Μαντούκα ( 62 Γκονσάλβες)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!