ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 2-1

Η κλάση του Εμπεσιλιο ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά αφού κατά τα άλλα η ομάδα μας επιβεβαίωσε τα αγωνιστικά και όχι μόνο προβλήματα της. Η νίκη είναι αυτή που πλέον μετρά έστω και αν η επιμονή του Δώνη σε ορισμένα πράγματα δεν βοηθά την ομάδα να βελτιωθεί.

Ο αγώνας

Με γκολ από τα αποδυτήρια άρχισε ο αγώνας αφού η ομάδα μας στην πρώτη φάση που δημιούργησε πήρε προβάδισμα στο σκορ. Αν και η Ομόνοια ξεκίνησε με περισσότερη ενέργεια στο 4 ο Εμπεσίλιο με ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-0.

Οι χόχοι δεν πτοήθηκαν και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας επιχείρησαν να αντιδράσουν και στο 11 έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βύντρα όταν το κοντινό πλασέ του ήταν αδύναμο και επέτρεψε στον Πέρεθ να αποκρούσει.

Η δεύτερη επίσκεψη μας με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή έφερε και το 2-0. Στο 14 ο Εμπεσίλιο βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Χριστοδούλου και με ένα φοβερό σε δύναμη σουτ την κάρφωσε στο παραθυράκι της κλειστής του γωνίας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ομάδα μας να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά έτσι η Ομόνοια είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Σάλαι δεν μπορούσε να βοηθήσει από αριστερά, ο Ντελατόρε ήταν αποκομμένος και η άμυνα μας έμπαζε νερά.

Η προβληματική εικόνα έφερε στο 39 την μειώσει του σκορ όταν μετά από σέντρα ο Νταρμπισαιρ έπιασε στον ύπνο τους Μερκή και Πολιάκοφ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η τραγική αμυντική λειτουργία και κάποιες άτσαλες επιλογές του Πέρεθ οδήγησαν στη φάση του επόμενου λεπτού με τον Άγγλο να σκοράρει αλλά να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσαιτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντε Καμάρκγο να αντικαθιστά τον Ντελατόρε σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει καλύτερα η επιθετική γραμμή. Αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση αφού η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των παικτών. Με αυτά τα δεδομένα ο Δώνης αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη διορθωτική κίνηση στο 65 με τον Αλωνεύτη να περνά στη θέση του Σάλαι που ταλαιπωρήθηκε σε ακόμα έναν αγώνα.

Ένα νέο παιδικό λάθος έφερε στο 71 τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια όταν Αντόνια βγήκε τετ α τετ με τον Πέρεθ αλλά το πλασέ του δεν ήταν τόσο καλό με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Σε μια παρόμοια φάση στην κόντρα ο Εμπεσίλιο βρέθηκε σε θέση βολής στο 72 αλλά δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για γκολ.

Στο 80 ήταν η σειρά του Καρλάο να περάσει στον αγώνα αφού ο στόχος πλέον ήταν να αποφύγουμε την αυτοκτονία λειτουργώντας καλύτερα στο αμυντικό μισό.

Στα τελευταία λεπτά χάθηκαν τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες για το γκολ που θα τέλειωνε τον αγώνα αλλά η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε έτσι το τελικό σφύριγμα μας βρήκε νικητές. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σάλαι, Νσούε, Εμπεσίλιο

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Νσούε, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ, Σαλάϊ (66′ Αλωνεύτης), Πολιάκοφ, Μοράις, Μερκής, Ιωάννου (80 Καρλάο), Σόουζα, Ντελατόρε (46΄ Ντε Καμάργκο),

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!