ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 3-0

Σήμερα είδαμε τον ΑΠΟΕΛ που θέλαμε και που μπορεί να εμφανίζεται πιο συχνά. Η ομάδα μας είχε το πάθος και το αγωνιστικό πλάνο που της επέτρεψε να πετύχει πελώρια νίκη πάνω στο ποδοσφαιρικό παράρτημα του ακελ. Το 3-0 μας δίνει ουσιαστικά την πρόκριση στον τελικό και τη δυναμική που χρειαζόμαστε ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το πλάνο του Φινκ

Ο προπονητής μας προ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του 4-2-3-1 προκειμένου να παρατάξει την ομάδα σε διάταξη 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Σιερινταν και Τζιμπούρ.

Η έκπληξη αφορούσε την επιλογή του Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Ντε Βινσέτι. Κατα τα αλλα δεν υπήρξε κατι απρόοπτο αφού οι Μοραις και Λανιγκ ηταν στον κεντρικό άξονα ενώ οι Σέρτζιο, Ριισε, Αμορίν και Καρλαο ηταν η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Χιώτη.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας ηταν αυτη που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2 όταν ο Αλεξάνδρου βρήκε τον Σέρινταν, ο οποίος απέναντι από τον Γιωργαλλίδη, προσπάθησε ανεπιτυχώς να δώσει πάσα στον Ντε Βινσέντι αντι να πλασάρει.

Η ομάδα μας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ηταν αυτη που έδειχνε να θέλει να φτάσει στο γκολ αλλά τα μεσοαμυντικά κενά ηταν θέμα με τον Καρλαο να δέχεται νωρίς κίτρινη και να προκαλεί νευρικότητα σε όλους. Ο αγώνας πήγε να χαλάσει στο 20 όταν η ομάδα μας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αλεξάνδρου με τους προπονητές των δυο ομάδων να έχουν φραστικό επεισόδιο.

Η επιμονή και η καλή τακτική έφεραν ευκαιρίες με τον Σιερινταν να μην κάνει την καλύτερη δυνατή κεφάλια στο 24 και τον Γιωργαλλιδη να αποκρούει σε κόρνερ. Η υπεροχή καρποφόρησε στο 36 όταν μετά από σέντρα του Σέρτζιο ο Τζιμπούρ σέρβιρε στο Λανιγκ που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το γκολ έδωσε την επιπλέον ώθηση και τρία λεπτά αργότερα ηρθε το δώρο απο τον τερματοφύλακα του παραρτήματος. Στο λεπτό αυτο ο Ριισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ξεγέλασε τον Γιωργαλλιδη που εκανε κακή εκτίμηση της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίκτυα του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή αφου ο Κακά πέρασε στη θέση του τραυματία Καρλαο ενώ στην πρώτη φάση χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σιερινταν έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Ντε Βινσέτι δεν πρόλαβε να την σπρώξει στα δίκτυα.

Το 2-0 έδωσε διαφορετικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο αφού η Ομόνοια προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική χωρις ομως να μπορεί να απειλήσει ενώ η ομάδα μας έδειξε να έχει περιςςοτερο την έγνοια της στο να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 70 ο Φινκ εκανε τη δεύτερη αλλαγή με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Τζιμπούρ σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε πιο αποτελεσματικά τους κενούς χώρους.

Ο χρόνος κυλούσε χωρις να διαφοροποιούνται τα δεδομένα μέχρι που έλαμψε με καθυστέρηση πολλών μηνών το άστρο του Ντε Βινσέτι. Στο 78 μετά από σέντρα του Σερτζιο και κεφάλια του Αλεξάνδρου η μπάλα κατέληξε στον Ντε Βινσέτι που με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 3-0 ηταν το επιστέγασμα μιας ολοκληρωμένης εμφάνισης και το πάρτι που στήθηκε στις κερκίδες ηταν απόλυτα δικαιολογημένο.

 

Κίτρινες: Καρλάο (2η), Ντε Βινσέτι (2η)

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Σέρτζιο, Καρλάο (46΄ Κακά), Αμορίν, Ρίισε, Μοράις, Λάνιγκ, Ντε Βινσέντι (85΄ Βινίσιους), Σέρινταν, Αλεξάνδρου, Τζιμπούρ (73΄ Αλωνεύτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!