ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 3-0

Πελώρια από κάθε άποψη νίκη πέτυχε η ομάδα μας επί του παραρτήματος. Το 3-0 τα λέει όλα αφού όση ώρα παίχτηκε ποδόσφαιρο μόνο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Τρία τέρματα στα πρώτα 27 έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας και αν οι παίκτες μας δεν τους λυπόντουσαν θα πετυχαίναμε και άλλα τέρματα. Μποαβεντούρα, Πίντο και Αλμέιδα ήταν οι σκόρερ κατά τη διάρκεια του σεληνιασμένου πρώτου ημιχρόνου, ενώ το τρίτο γκολ θύμισε Μπαρτσελόνα. Η τριάρα του πρώτου ημιχρόνου έκανε το δεύτερο ημίχρονο παιχνίδι τακτικής την ομάδα μας να αμύνεται σωστά και να καταφέρνει να κρατήσει με σχετική ευκολία το υπέρ της σκορ. Προηγουμένως υπήρξε εικοσάλεπτη διακοπή αφού με την έναρξη οι τούρκοι της θύρας 9 επιχείρησαν με ρίψεις φωτοβολίδων να διακόψουν τον αγώνα.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία αντέδρασαν σωστά μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και έστειλαν τα κατάλληλα μηνύματα σε όλους. Η νίκη επί του αιώνιου μας αντίπαλου και ο τρόπος που ήρθε δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και τις οποίες πρέπει να δείχνουμε κάθε εβδομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με δύο αλλαγές παρατάχθηκε το ΑΠΟΕΛ αφού επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Πίντο και Χαραλαμπίδης. Ο Πορτογάλος ανάλαβε μαζί με τον Μοράις χρέη ανασταλτικού μέσου, ενώ λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή.

Το ξεκίνημα δεν μπορούσε να ήταν καλύτερο αφού από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκε ότι πατούσαμε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό. Στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ήρθε και το γκολ που αποτέλεσε την αρχή για το άγριο σεξ που ακολούθησε. Ήταν το 5 όταν μετά από φαουλ του Μπίδη ο Μποαβεντούρα μόνος στην καρδιά της άμυνας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το δεύτερο γκολ. Μετά από στημένη φάση η μπάλα κατέληξε στον Πίντο που με πλασέ έκανε το 2-0. Οι παίκτες του παραρτήματος διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Πορτογάλου αλλά όπως φάνηκε από την τηλεόραση δεν ήταν εκούσιο.

Το ΑΠΟΕΛ με απίστευτο πρέσιγκ και άψογη κυκλοφορία της μπάλας έκανε ότι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με τους Χαραλαμπίδη και Μαρσίνιο να κάνουν ότι θέλουν κάθε επίθεση μας μύριζε γκολ. Στο 18′ η κεφαλιά του Τρισκόφσκι ανάγκασε τον Κωνσταντίνου να διώξει πάνω στη γραμμή.

Στο 27 το ΓΣΠ έμεινε αρχικά άφωνο αφού με ένα συνδυασμό πυ ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου και με απίστευτες εναλλαγές της μπάλας ο Αλμειδα κατέληξε να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα. Η έκρηξη του 3-0 ήταν πιο μεγάλη από τις προηγούμενες αφού το ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε κατά κράτος. Η απίστευτη έκταση του σκορ πριν καν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο έδωσε στην ομάδα κάτι περισσότερο από προβάδισμα.

To 3-0 και η επιβλητική εμφάνιση των παικτών του Γιοβάνοβιτς δεν επέτρεψε στην ομόνοια να αντιδράσει αφού για 45λεπτά έδειχνα να τα έχουν χαμένα και να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το ρυθμό της ομάδας μας. Η αναγκαστική αλλαγή του Ζόρζε στο 30′ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το ισοζύγιο δυνάμεων αφού το ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου ήταν από άλλον πλανήτη.

Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες που ούτε τα αρνιά στη θύρα 9 δεν πίστευαν σε οτιδήποτε. Σαν αποτέλεσμα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άναψαν φωτοβολίδες πολλές από τις οποίες κατέληξαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναγή διέκοψε τον αγώνα για είκοσι λεπτά διάστημα στο οποίο ένας τούρκος τους έκαψε ελληνική σημαία.

Στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο η ομόνοια επιχείρησε να αντιδράσει αλλά πέραν από το να κρατά περισσότερο την μπάλα δεν έδειξε ικανή για κάτι άλλο. Δημιουργήθηκαν 1-2 καταστάσεις μπροστά από την εστία του Χιώτη αλλά τίποτα ανησυχητικό. Οι αλλαγές του στρατηγού Γιοβάνοβιτς με τους Μιχαήλ και Μαντούκα να αντικαθιστούν τους Μαρσίνιο και Μπίδη είχαν στόχο να δώσουν στην ομάδα την ηρεμία που ήθελε.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε όλους να πανηγυρίζουν την πιο σπουδαία νίκη μέχρι την επόμενη.

Κίτρινες: Πουρσαιτίδης, Αλμειδα, Μοράις

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαιτίδης, Μποαβεντούρα, Ζόρζε (30′ Γκριτσάροφ) Κόντης, Μοράις, Πίντο, Μαρσίνιο (94′ Μιχαήλ), Χαραλαμπίδης (104′ Μαντούκα), Τρισκόφσκι, Αλμειδα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!