ΑΠΟΕΛ Vs Παραλίμνι 1-0

Με πολύ δυσκολία αλλά δίκαια η ομάδα μας πέτυχε την πιο μικρή σε έκταση νίκη που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό. Οι παίκτες του Τραμετσάνι ήταν επιπόλαιοι στην τελική τους προσπάθεια και έπρεπε να πάρουν τον αγώνα μέχρι το 84 όταν ο Μερκής έδωσε τη λύση.

Μέχρι τότε είχαμε τα γνωστά νεκρά διαστήματα, ένα χαμένο πέναλτι από τον Ντε Βινσέτι και τη γνωστή εξάρτηση στις ατομικές ενέργειες συγκεκριμένων παικτών.

Ο αγώνας

Από την αρχή επιβεβαιώθηκε ότι το Παραλίμνι ήρθε στο ΓΣΠ με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό αφού με διπλή ζώνη άμυνας και τρεις παίκτες μπροστά από τον τερματοφύλακα, επιχείρησε να κλείσει τους διαδρόμους.

Οι φιλοξενούμενοι τα κατάφεραν πολύ καλά στα πρώτα είκοσι λεπτά αφού τότε η υπεροχή μας ήταν απλά εδαφική χωρίς να μπορούμε να κάνουμε φάσεις για γκολ. Στο δεύτερο μισό αρχίσαμε να βάζουμε πίεση και με καλή κυκλοφορία της μπάλας άρχισαν να δημιουργούνται ευκαιρίες αλλά οι περιφερειακοί επιθετικοί ήταν άστοχοι.

Η ομάδα μας φάνηκε άτυχη στο 32 όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω. Σε ακόμα έναν αγώνα η εξάρτηση στις ατομικές ενέργειες ήταν ο τρόπος που προσπαθήσουμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν όμως και η εικόνα στα αρχικά στάδια του δευτέρου ημιχρόνου γεγονός που οδήγησε στην πρώτη αλλαγή όταν στο 64 ο Μπέζιακ πέρασε στη θέση του Μοράις και τη διάταξη να γίνεται 4-4-2.

Το Παραλίμνι συνέχισε να αμύνεται μαζικά και καλά έτσι ο Νατέλ στο 71 πέρασε στη θέση του Τάμαρι που χάθηκε στην επανάληψη, ενώ στο 75 ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές με τον Αλωνεύτη να αντικαθιστά τον Βιντιγκάλ.

Στο 79 η ομάδα μας κέρδισε και πέναλτι όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Φυτανίδη αλλά η εκτέλεση του Ντε Βινσέτι ήταν κακή με αποτέλεσμα να αποκρούσει το Σπύρου.

Το χαμένο πέναλτι πείσμωσε τους παίκτες μας που συνέχισαν να πιέζουν και η απονομή δικαιοσύνης ήρθε στο 84 όταν μετά από σέντρα του Ντε Βινσέτι ο Μερκής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. H ομάδα μας είχε την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 88 αλλά η επιλογή του Μπέζιακ επιβεβαίωσε ότι υστερεί…

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Μερκής, Ιωάννου, Βούρος, Φακινέτι, Μοράις (64′ Μπέζιακ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι, Βιντιγκάλ (75 Αλωνεύτης), Μπάλογκ, Τάμαρι (71′ Νατέλ)

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!