ΑΠΟΕΛ Vs Schalke 0-3

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο τρόπο αφού η ομάδα μας έχασε εύκολα από την ανώτερη Σάλκε με 0-3. Μέσα από την ήττα για την οποία κάποιοι ήταν ψιλοπροετοιμασμένοι! αναδείχτηκαν για ακόμα μια φορά οι πολλές αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας μας τις οποίες βλέπουμε κάθε εβδομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Πέραν της ήττας όμως υπήρξαν και σημαντικές απώλειες αφού οι Αντωνιάδης και Βινίσιους αποχώρησαν τραυματίες, ενώ ο Ντε Βινσέτι δέχτηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και εξύβριση.

Το πλάνο

Ούτε αυτή τη φορά κρίθηκε έτοιμος ο Καβενάγκι έτσι ο Κετσπάγια κατέφυγε στη λύση του Πιέρου Σωτηρίου ο οποίος επιφορτιστηκε το δύσκολο έργο του να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής. Η εντεκάδα που επέλεξε ο προπονητής μας είχε την αναμενόμενη τοποθέτηση του Μακρίδη μπροστά από τους Μοράις και Βινίσιους σε μια προσπάθεια να υπάρχει και τρίτος παίκτης που θα μπορεί να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα.

Οι Βάντερ και Ντε Βινσέτι θα είναι στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής ενώ οι τέσσερις μπροστά από τον Βάτερμαν θα ειναι οι Καρλάο, Αστίθ, Σέρτζιο και Αντωνιάδης.

Ο αγώνας

Το καλό πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα μας δεν προδίκαζε τη συνέχεια που ήταν καταστροφική αφού με το ξεκίνημα ο ενθουσιασμός και η καλή κυκλοφορία της μπάλας έδωσαν την αίσθηση ότι θα παλεύαμε τον αγώνα. Η Σάλκε στο διάστημα αυτό έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα συγχωρούσε τίποτα αφού στο 8 ο Μέγιερ με δυνατό σουτ τράνταξε το δοκάρι του Βάτερμαν.

Οι Γερμανοί ανέβασαν κατακόρυφα της απόδοσης και αντιλαμβανόμενοι τα κενά στην μεσοαμυντική μας γραμμή άρχισαν να πιέζουν και να δοκιμάζουν κυρίως μας μακρινά σουτ να παραβιάσουν την εστία μας. Το νέο δοκάρι – προειδοποίηση ήρθε στο 22 με σουτ του Γκαις επιβεβαιώνοντας ότι αν δεν άλλαζε κάτι θα ερχόταν το μοιραίο.

Η αναγκαστική αλλαγή του Αντωνιάδη και η επιστράτευση του Αρτύματα στο αριστερό άκρο έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση έτσι στο 28 ήρθε το γκολ. Ακόμα και για αυτό όμως χρειάστηκε το δώρο του Βάτερμαν ο οποίος πραγματοποίησε μια απαράδεκτη έξοδο δίνοντας την ευκαιρία στον Ματιπ με κεφαλιά να στείλει την μπαλα στα δίκτυα.

Το 0-1 έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα αφού ήρθε και η απογοήτευση ενώ στο 35 η Σάλκε πήρε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Στο λεπτό αυτό ο Χούντελαρ με ένα σουτ από τα σαράντα μέτρα ξεγέλασε τον Βάτερμαν και έστειλε την μπαλα στα δίκτυα για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-2.

Η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας ήρθε στις καθυστερήσεις και ήταν κραυγαλέα όταν ο Σωτήριου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Η ομάδα μας  δεν είχε τις ψυχικές και αγωνιστικές δυνάμεις για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα έτσι το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο. Ούτε η είσοδος του Καβενάγκι στη θέση του Σωτηρίου στο 52 δεν ήταν ικανή για να αλλάξει τα δεδομένα.

Η αναγκαστική αλλαγή του Βινίσιους στο 60 έφερε τον Στιλιτς στον αγώνα ενώ το τρίτο γκολ στο 72 έδωσε διαστάσεις στην ήττα. Στο λεπτό αυτό ο Χούντελαρ έδειξε την κλάση του όταν με υποδειγματικό πλασέ έπειτα από πάσα του Μέγιερ έκανε το 3-0.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα..

Κίτρινες: Βάντερ, Μακρίδης

Κόκκινη: Ντε Βινσέτι

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Αντωνιάδης (23’Αρτυματάς), Σέρτζιο, Μοράις, Βινίσιους (Στίλιτς 61′), Μακρίδης, Βάντερ, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (56′ Καβενάγκι)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!