Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Η ομάδα μας γνώρισε μετά από καιρό την ήττα αφού τα επιμέρους κίνητρα που υπήρχαν για κάποια ρεκόρ δεν ήταν αρκετά για να δούμε τον ΑΠΟΕΛ που ξέρει να παίρνει το ζητούμενο. Ο Απόλλων που ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Europa League ήταν πιο αποτελεσματικός και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος πήρε το ζητούμενο.

Αν μπορεί να θεωρηθεί κάτι ως άξιο αναφοράς ήταν ο χρόνος συμμετοχής που πήραν οι Ιωάννου, Χαραλάμπους και Αναστάσιου αγωνιζόμενοι ως αλλαγή.

Το πλάνο του Κωστή

Ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε τους παικτές που είχαν έστω και περιορισμένη συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες αντί νεαρούς ή και περιπτώσεις τύπου Εστρέλα ή και Στιλιτς. Με αυτά τα δεδομένα στα φτερά και στηρίγματα του Σωτήριου ήταν οι Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης ενώ στον κεντρικό διάδρομο πήρας θέση οι Μοράις και Αρτυματάς.

Οι Σερτζιο και Αντωνιάδης ήταν οι δυο ακραίοι στην άμυνα ενώ Καρλάο και Αμορίν ήταν μπροστά από τον Κίσσα που πήρε θεση βασικού για πρώτη φορά.

Ο αγώνας

Το πρώτο 15λεπτο κύλησε χωρίς φάσεις για τις δυο ομάδες και την μπάλα να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ στο 16 όταν ο Βάλε απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ντε Βινσέτι με τον Απόλλωνα όμως να αντιδρά άμεσα και να χάνει μεσα σε ένα λεοτό δυο καλές ευκαιρίες.

Παρά την μοιρασμένη κατοχή ο Απόλλων ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ικανότητα του στις γρήγορες αντεπιθέσεις και στο 30 πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Αυτό έγινε μετά από γύρισμα του Τουράμ λίγο έξω από την περιοχή ο Στογιάνοβιτς με πλασέ να κερδίζει τον Κίσσα που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σωστά.

Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 38 έφτασε πολύ κοντά στην ισοφαρίσει όταν ο Σωτήριου βρέθηκε σε θεση βολής μετά από παράλληλη μπαλιά του Αλωνεύτη αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε σε ουσιαστικό βαθμό αφού ο Απόλλων συνέχισε να ελέγχει ενώ η ομάδα μας έδειξε να δυσκολεύεται να οργανωθεί σωστά και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βάλε.

Ο Κωστή στο 64 έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Ιωάννου να αντικαθιστά τον Αλωνεύτη αφού ο τελευταίος κουράστηκε. Προ του φάσματος της ήττας οι παίκτες μας προσπάθησαν να την αποτρέψουν αλλά ο Βαλε ήταν σταθερός και στο 65 έδιωξε σε κόρνερ.

Η δεύτερη αλλαγή είχε ακόμα μεγαλύτερη σημειολογία αφού στο 70 αποχώρησε ο Σωτήριου για να περάσει στη θεση του ο νεαρός Χαραλάμπους. Ο αγώνας στα τελευταία λεπτά είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ενώ η τελευταία αλλαγή έγινε με τον Αναστασίου να αντικαθιστά τον Αμορίν.

Κίτρινες: Μοράις, Αντωνίαδης, Καρλάο (2η)

ΑΠΟΕΛ:
Κίσσας, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Καρλάο, Αμορίν (74 Αναστασίου) , Αρτυματάς Μοράϊς Χαραλαμπίδης Αλωνεύτης (64 Ιωάννου), Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (70 Χαραλάμπους)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΞΩΣΤΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!