Απόλλωνας Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Η καρδιά του πρωταθλητή έλαμψε στο Τσίρειο και ο ΑΠΟΕΛ είναι ξανά στην κορυφή. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να φύγει από το Τσίρειο με την πελώρια νίκη.

Οι αλλαγές του Τραμετσάνι σε άτομα και διάταξη ήταν καταλυτικές αφού οι Ζαχίντ και Μπάλογκ που πέρασαν στον αγώνα ήταν οι πρωταγωνιστές της ανατροπής.

Ο αγώνας

Η νευρικότητα και το άγχος να μην αιφνιδιαστεί κάποια από τις δυο ομάδες ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν τον αγώνα στα αρχικά του στάδια με τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρνει να κρατήσει την μπάλα μακριά από την εστία του Βάντερμαν.

Η ομάδα μας μάλιστα ήταν αυτή που στα πρώτα 15 λεπτά έδειξε να θέλει να επιτεθεί και στο 13 έκανε την πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γκέντσογλου στον Νατέλ, που έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε με τον Ρομπέρζ να προλαβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ.

Σταδιακά ο Απόλλωνας ισορρόπησε και τα πολλά φάουλ δεν επέτρεψαν σε καμία ομάδα να αποκτήσει ρυθμό οπότε η μπάλα ήταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου.

Με τον Γιάκολιτς να δυσκολεύεται και τον Κάζου να είναι περισσότερο προσανατολισμένος στα αμυντικά του καθήκοντα το βάρος της οργάνωσης έπεσε στον Τάμαρι ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η αναγκαστική αλλαγή του Βάτεραμ στο 33 ήταν ένα ανησυχητικό σημάδι αλλά η ομάδα κατάφερε να λειτουργήσει καλά μέχρι το ημίχρονο αν και ο Απόλλωνας άρχισε να αυξάνει την πίεση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας αφού χάθηκε η αγωνιστική πειθαρχία με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να μας κόψει στα δύο και να ελέγχει.

Αυτό ανάγκασε τον Τραμετσάνι να αποσύρει στο 62 τον Μπέζιακ και να περάσει στη θέση του τον Μπάλογκ.

Πριν προλάβει να λειτουργήσει καλύτερα ο ΑΠΟΕΛ ήρθε το γκολ για τον Απόλλωνα. Στο 64 σε μια φάση διαρκείας ο Περειρα έκανε ένα πλασέ με τον Ρόμο να αποκρούει ασταθώς και την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα. Το 1-0 ήταν ότι χειρότερο αλλά η αντίδραση ήταν άμεση.

Στο 67 ο Νατέλ με ένα ξερό σουτ αιφνιδίασε τον Βάλε και το 1-1 μας έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Η τελευταία αλλαγή έγινε στο 72 με τον Ζαχίντ να αντικαθιστά τον Γιάκολις και τη διάταξη να προσαρμόζεται σε τέσσερις αμυντικούς.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 84 όταν η μαγική πάσα του Ζαχίντ στην πλάτη της άμυνα έφερε τον Μπάλογκ απέναντι από τον Βάλε και την κατάλληλη στιγμή με πλασέ έκανε το 1-2.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Βούρος, Σόουζα, Μπάλογκ, Γιάκολιτς

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν (33΄ Ρόμο), Βούρος, Καρλάο, Ιωάννου, Καζού, Γκέντσογλου, Σόουζα, Γιάκολις (72 Ζαχιντ), Νατέλ, Τάμαρι, Μπέζιακ (62 Μπάλογκ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!