Απόλλωνας Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Η καρδιά του πρωταθλητή έλαμψε στο Τσίρειο και η ομάδα μας είναι και πάλι στην κορυφή. Παρόλο που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και τελειώσαμε τον αγώνα με 10 παίκτες οι παίκτες είχαν τον τρόπο και τη θέληση για να πάρουν εκδίκηση. Η ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικός παράγοντας ενώ μετά γρήγορο γκολ στην επανάληψη έγινε σωστή διαχείριση.

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα επιφυλακτικά και έδειξαν μα έχουν περισσότερη έγνοια στο να μην αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ που θα τις αποσυντόνισε. Από την αρχή επίσης επιβεβαιώθηκε ότι ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε χωρίς δεξί χάφ αλλά και το ότι ο Απόλλωνας επέλεγε να επιτίθεται από το αριστερό μας άκρο όπου βρισκόταν ο Ιώαννου. 

Με την παρέλευση του πρώτου 15λέπτου οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό και να γίνονται απειλητικοί. Σε αυτό βοήθησε και η δυσκολία της μεσοαμυντικής γραμμής να κρατήσει την μπάλα με τρόπο δημιουργικό. 

Η πίεση του Απόλλωνα καρποφόρησε σε χρόνο ρεκόρ αφού μετά από μια καλη ευκαιρία στο 26 η οποία ανάγκασε τον Περεθ να διώξει σε κόρνερ ήρθε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η παράλληλη μπαλιά του Αλέφ βρήκε την άμυνα μας εκτός ισορροπίας και τον Μαγκλιτσα να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Περεθ και στη συνέχεια στα δίκτυα. 

Το 1-0 επηρέασε την ομάδα μας η οποία είχε ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία στο να λειτουργήσει σωστά έτσι αναγκάστηκε να στηριχτεί στις ατομικές εξάρσεις και πρωτοβουλίες συγκεκριμένων παικτών. Μετά που ο Περεθ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την μπάλα σε κεφάλια αντιπάλου στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. 

Ήταν μια φάση με πρωταγωνιστές τους Εμπεσιλιο και Ζαχιντ με τον πρώτο να κερδίζει φάουλ και τον δεύτερο στην εξέλιξη της φάσης να πιάνει ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για να κάνει το 1-1. 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Εφραίμ να αντικαθιστά τον Ορ και τον τζογκερ Ζαχιντ να μετακινείται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. 

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 52 όταν μετά από κόρνερ του Ζαχίντ και λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Βάλε, η μπάλα βρήκε στον Νσούε και κατέληξε στα δίκτυα. Το 1-2 έδωσε στην ομάδα μας τεράστια ψυχολογική ένεση που πλέον έπρεπε να διαχειριστεί σωστά τα δεδομένα του αγώνα. 

Με την πάροδο του χρόνου έγινε ξεκάθαρο ότι θα δίναμε χώρο στους γηπεδούχους να επιτεθούν και θα επιχειρήσαμε το γκολ στην κόντρα. Αυτό πήγε να γίνει στο 69 όταν το σουτ του Ζαχιντ πέρασε μόλις έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Δώνης έκανε και τη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο με τον Ντελατορε να αντικαθιστά τον Ποτέ. 

Στο 73 ο Δημητρίου είδε φάουλ και δεύτερη κίτρινη στον Μερκη με την ομάδα μας να μένει με δέκα και την μπάλα να σταματά στο δοκάρι μετά την εκτέλεση του Ντα Σίλβα. 

Η είσοδος του Βούρου στη θέση του Εμπεσιλιο ήταν η κίνηση από πλευράς Δώνη προκειμένου να αντέξουμε την πίεση των τελευταίων λεπτών. Στο 78 ο Ντελατορε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν σημάδεψε σωστά για να χαθεί μια ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα. Στο 87 ο Βραζιλιάνους έχασε ακόμα μια πιο ξεκάθαρη ευκαιρία όταν κεραυνοβόλησε τον Βάλε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κίτρινες: Σοουζα, Μερκής (2)

ΑΠΟΕΛ
Πέρεθ, Ενσούε, Ιωάννου, Μερκής, Πολιάκοφ, Μοράις, Σόουζα, Εμπεσίλιο (77’Βούρος), Ορ (46’Εφραίμ), Ζαχίντ, Ποτέ (71’Ντελατόρε).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!