Astana Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Ο διπλοπρόσωπος ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να θέσει βάσεις πρόκρισης και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια στον επαναληπτικό για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Η ομάδα μας ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο και σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει το ζητούμενο που ήταν το γκολ της ισοφάρισης. Η Αστάνα δεν έδειξε να είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά είναι επίσης πιο ανησυχητικό ότι ο ΑΠΟΕΛ αδυνατεί να βελτιωθεί όσο πρέπει.

Το πλάνο του Πασιένσια

Ο προπονητής μας εξέπληξε με την απόφαση του να ξεκινήσει τον αγώνα με τον Αλεξάνδρου ως αμυντικό χαφ αφού ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ εκ προοιμίου θα είχε φοβερή δυσκολία στο να ανταποκριθεί σε μια άγνωστη σε αυτόν θέση. Το 4-2-3-1 είχε τους Μοράις και Μακρίδη στον κεντρικό άξονα ενώ οι Ντε Βινσέτι και Εφραίμ κάλυψαν τα δυο άκρα με τον Λεάλ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η αμυντική τετράδα ήταν οι Σέρτζιο, Καρλάο, Αστιθ και Αντωνιάδης αφού ο τελευταίος επανήλθε στο αρχικό σχήμα.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα αλλά η Αστάνα έδειξε από την αρχή ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνη στις επιθέσεις της αφού στο 4 ο Βάτερμαν έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα μετά από κεφαλιά του Νουσερμπάγεφ. Η ομάδα μας στη συνέχεια μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και με τον Ντε Βινσέτι να παίρνει πρωτοβουλίες προσπάθησε να επιτεθεί.

Ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 12 όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από αμυντικό αλλά ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν είδαν τίποτε. Στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για την Αστάνα όταν μετά από σέντρα οι αμυντικοί μας βρέθηκαν εκτός θέσης και ο Τζολτσίεφ με κεφαλιά έστειλε εύκολα την μπάλα στα δίκτυα του Βάτερμαν.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο δύσκολη για την ομάδα μας αφού μεσοεπιθετικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά αφού υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γίνουμε απειλητικοί. Οι μακρινές μπαλιές αποκρούονταν εύκολα από τους αμυντικούς ενώ ο Αλεξάνδρου δυσκολευόταν αφάνταστα να λειτουργήσει στον κεντρικό άξονα.

Η καλή προϋπόθεση στο 25 με την παράλληλη μπαλιά του Αντωνιάδη πέρασε ανεκμετάλλευτη αφού ο Εφραίμ δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου η ομάδα μας δεν μπόρεσε να απειλήσει αφού η κατοχή της μπάλας ήταν ανούσια.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πασιένσια επιχείρησε να διορθώσει το λάθος του με την τοποθέτηση του Αλεξάνδρου στον κεντρικό άξονα. Ο Πιατκόφκσι πέρασε στον αγώνα στη θέση του Νεκτάριου με τον Λεάλ να μετακινείται στο δεξί άκρο.

Η Αστάνα με το πέρασμα του χρόνου έδωσε χώρο στους παίκτες μας που εξάσκησαν πίεση και έφτιαξαν ευκαιρίες με πιο μεγάλη αυτή με τον Αστίθ στο 55 που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σωστά.

Η αναγκαστική αλλαγή του Εφραίμ έφερε στον αγώνα τον Στίλιτς στο 63 δίνοντας την εντύπωση ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να εξασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Αυτό δεν έγινε στο βαθμό που έπρεπε αφού δεν δημιουργήθηκε η φάση που θα έφερνε το γκολ. Απεναντίας ήταν η Αστάνα αυτή που σε μια αντεπίθεση έχασε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.

ΑΠΟΕΛ: 
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Καρλάο, Αστίθ, Αντωνιάδης, Μοράις, Μακρίδης (86 Σωτηρίου), Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (63΄ Στίλιτς), Αλεξάνδρου (46΄ Πιατκόφσκι), Λεάλ

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!