Δεν αρκεί το 10-15%

Η διοίκηση Πετρίδη τοποθετείται συχνά πυκνά για την ύπαρξη ενός πλάνου τριετίας μέσα από το οποίο θα μπορέσει ο προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ να διαμορφωθεί με τρόπο που να πάψει να αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του συλλόγου. Λέγεται ότι η μείωση που επιδιώκεται είναι της τάξης του 10-15% στα ετήσια έξοδα τα οποία ουσιαστικά σχετίζονται με το μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών και προπονητών της ομάδας μας.

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Πρόδρομο Πετρίδη δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό σε σχέση με την προβληματική κατάσταση που κληρονόμησε από τον προκάτοχο του. Η δέσμευση του νυν προέδρου για budget ανάλογο των σταθερών εσόδων δεν υλοποιήθηκε και ούτε ήταν πρακτικά δυνατό να υλοποιηθεί μέχρι πρόσφατα λόγο και των συμβατικών υποχρεώσεων που υπήρχαν.

Οι μήνες όμως και τα χρόνια περνούν τα συμβόλαια λήγουν ή και ανανεώνονται και τα έξοδα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ συνεχίζουν να είναι σχεδόν διπλάσια από τα έσοδα.

Θα κακοφανίσουμε κάποιους αλλά ο ΑΠΟΕΛ έχει στο ρόστερ του πολλούς ακριβοπληρωμένους και υπερτιμημένους παίκτες. Για αυτό ευθύνεται διαχρονικά η εκάστοτε διοίκηση και όχι ο κάθε παίκτης που τυγχάνει της όποια αμοιβής.

Οι δυσκολίες που παρατηρούνται στην ανανέωση του Πάρντο είναι χρήσιμες. Η διοίκηση καλείται να μάθει από τα πολλά και σοβαρά λάθη της. Τα λάθη αυτά είναι πολύ πρόσφατα και αφορούν τόσο τις αμοιβές όσο και τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων.

Οι περιπτώσεις των ανανεώσεων των Χαραλαμπίδη, Αλεξάνδρου και Αντωνιάδη πρέπει να ενταχθούν επἰσης κατω από ένα πλαίσιο οπού θα υπάρχουν κίνητρα έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Για να γίνει όμως εφικτή η απαραίτητη μείωση στο budget που πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10% θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν και συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύει.

Και τέλος η μαγκιά θα είναι το κόστος των τεσσάρων μεταγραφών που θα γίνουν να είναι λογικό αφού ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και πρέπει να πετύχει τους στόχους τους χωρίς παίκτες τύπου Καβενάγκι με ετησιο κόστος που ξεπερνά τις 600 χιλιάδες ευρώ.

Για να να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχουν δομές και δυνατότητα σωστού σκαουτιγκ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X