Το tip του Σερ Άλεξ

Δεν ξέρω αν τελικά θα έρθει ο Κριστίανσεν ή κάποιος άλλο προπονητής, αλλά είναι σημαντικό να γίνει η σωστή επιλογή με κάποιον που η φιλοσοφία, το πλάνο, οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες του ταιριάζουν με αυτές της ομάδας και να στηριχτεί ακόμη και αν αποτύχουμε φέτος στην Ευρώπη αφού κανένας δεν μας εγγυάται την είσοδο στους ομίλους του Τς.Λ.

Αν τούτος ο προπονητής δείξει ότι έχει ικανότητες, πλάνο και μεθοδικότητα τότε θα πρέπει να στηριχτεί που την διοίκηση για να παράξει έργο στο οποίο να βασιστούμε και μακροπρόθεσμα, ασχέτως αν δεν αρέσει σε κάποιους (κόσμο, παίκτες κτλ…).

Ξέρω ότι τούτο φαίνεται αστείο με βάση το ιστορικό της ομάδας αλλά οι συνεχείς αλλαγές προπονητών (κάποιες δικαιολογημένες, κάποιες ακατανόητες) δημιουργούν προβλήματα σε πολλούς τομείς και ο ένας είναι στην νοοτροπία που καλλιεργείται στους παίκτες, οι οποίοι πλέον θεωρούν τον εαυτό τους πάνω από τον προπονητή. Ο Αλεξ Φέργκιουσον είχε κάποτε πει όταν κλήθηκε από το Harvards Manègement School να μιλήσει για την καριέρα του και το ποδόσφαιρο:

«Πάρα πολλές ομάδες αλλάζουν προπονητές συχνά. Αυτό να ξέρετε δημιουργεί μία μεγάλη δύναμη για τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ομάδα».

…εν καλά να το έχουμε υπόψιν και προπάντων η διοίκηση

Michalis Chr – apoel.net forum

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!